Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Nu au făcut deloc lecții online. Ce soluție au găsit profesorii! Școala online le dă bătăi de cap atât profesorilor, cât și elevilor, mai ales în mediul rural. La țară, sunt zone unde elevii nu au participat nici măcar un minut la lecțiile ținute pe internet. Și nu pentru că nu ar fi vrut, ci pentru că nu au nicio posibilitate să facă asta. Pentru ei, dascălii dedicați au găsit soluția. Le duc ei acasă temele printate sau le trimit, în plic, cu poștașul, la familiile care nu au internet ori telefoane inteligente. O astfel de situație este în comuna gorjeană Văgiulești. Sunt multe zone unde nu există semnal la internet. Copiii din aceste sate nu s-ar putea conecta la orele online nici dacă ar avea un dispozitiv inteligent. Ca să nu rămână în urmă, sunt învățători care le duc acestor copii lecțiile printate.

Motru: Jocuri politice cu hotărâri de Consiliu Local fără respectarea legii. Jocurile politice par a nu se mai termina la Motru. Prefectura Gorj a cerut Consiliului Local să revoce o hotărâre dată la începutul lunii septembrie prin care doi consilieri locali au fost delegați ca reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor de la Direcția Publică Motru, deși se trimiseseră la Monitorul Oficial pentru publicare numele altor persoane. În aceste condiții a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Motru pentru revocarea hotărârii, numai că majoritatea consilierilor a votat împotriva revocării. În aceste condiții hotărârea va fi contestată de Prefectura Gorj în instanță.

Gorjonline: Gorjul real! De trei ani doarme sub cerul liber! „Mâncai un covrig pe ziua de azi!”. Vineri seara, orele 19,30, cartierul „Lido”, Târgu-Jiu, România. Temperatura scăzuse, deja, la -1 grad Celsius. Valentina Bălă, o femeie în vârstă de 52 de ani, își inventaria păturile și se pregătea de culcare. E a doua iarnă de când casa ei e sub o copertină din fața unui bloc aflat peste stradă de Școala Generală ”C-tin Brâncuși” și a treia de când se află pe drumuri. Are deja două preinfarcturi, e operată la un picior și tocmai ce a ieșit din spital, după ce i-a venit rău pe stradă și a fost luată cu salvarea. La Casa Iris zice că nu o primesc pentru că nu are domiciliul în Târgu-Jiu, așa că de aproape doi ani îi mai dau să mănânce femeile din bloc. În cele din urmă, după intervenția primarului Marcel Romanescu, directorul Poliției Locale Târgu-Jiu, Florin Băluță a trimis doi polițiști care au dus-o pe femeie la Casa Iris.

Impact în Gorj: Copil de trei ani salvat de la moarte de un paramedic gorjean. Adrian Gheorghe, paramedic în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, a reușit să salveze viața unui copil de trei ani. Părinții au sunat disperați la 112, după ce micuțul s-a înecat cu o bomboană. Paramedicul aflat în dispeceratul unității și-a păstrat calmul și a reușit să ofere sfaturi utile părinților, care l-au ajutat pe copil să își revină. Ministerul Afacerilor Interne au relatat pe pagina de Facebook toată întâmplarea, adresându-i felicitări paramedicului. ”Într-o astfel de situație, primele minute sunt vitale! Tocmai de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi să cunoaștem câteva reguli minimale de acordare a primului ajutor calificat! Noi îi spunem micuțului: «Drum lin prin viață!» și felicitări atât pentru Adrian, colegul nostru, cât și pentru cei care au ascultat indicațiile lui și l-au salvat pe copil!”,a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Comment here