Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: „Licuriciul lignitului”, Nicu Bunoaica, și-a angajat fiul în CEO. Nicu Bunoaica, liderul unui sindicat din cariera Lupoaia, s-a remarcat, în ultimii ani, prin pozițiile pe care le-a avut, mai ales împotriva sindicaliștilor angajați în posturi de inspectori sociali la CE Oltenia. În urmă cu doi ani, Bunoaica a devoalat, în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune, că liderul sindical Nelu Roșca și-a angajat unul din copii în cadrul companiei energetice și punea în discuție credibilitatea acestuia în rândul membrilor sindicatului pe care-l conduce, întrebându-se, emfatic, dacă liderul de la Roșiuța le mai poate reprezenta interesele acestora. Bunoaica se află, acum, în aceeași postură pe care o dezaproba, la acea vreme: fiul său a fost angajat la Cariera Lupoaia a CE Oltenia pe postul de mașinist.

Compania Autoliv, care are o fabrică la Rovinari, se mută din Suedia la noi în țară. Firma suedeză este deja prezentă în România cu zece unități de producție – centuri de siguranță, volane, airbaguri și software de siguranță, iar mutarea fabricii din Suedia se va face într-una dintre unitățile deja existente din România. Mutarea producției are ca scop creșterea productivității și eficienței companiei într-o perioadă în care industria auto este puternic afectată de criza provocată de pandemie. Relocarea producției din Suedia va face obiectul negocierilor cu sindicatele.

Gorjeanul: Laboratorul Covid de la Târgu-Cărbunești prinde contur. Conducerea unității medicale speră să inaugureze însă noul spațiu pe 7 decembrie, dar se anunță ninsoare în Gorj, iar planurile constructorului ar putea fi date peste cap. Noul laborator de genetică moleculară va funcționa pe lângă unitatea medicală COVID. Managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, Constantin Tîrziu, a declarat, cu câteva zile în urmă, că lucrările vor fi gata în mai puțin de o lună de zile. Astfel, în jurul datei de 7 decembrie, clădirea ar trebuie să fie gata și vor putea fi aduse și echipamentele necesare pentru realizarea de teste pentru depistarea coronavirusului. Bugetul pentru construirea noului laborator este de 285.000 de lei.

Pandurul: Fără concurență pe posturile de director. Unitățile sanitare din Motru și Novaci organizează, pe final de an, examen pentru ocuparea posturilor de manager. Noile contracte de management vor fi încheiate pe o perioadă de patru ani. Posturile nu au stârnit deloc interes. Singurii care și-au depus dosarele de participare la concurs sunt directorii în funcție. La Novaci este vorba de economistul Emil Grigore, iar la Motru, de dr. Alin Efrim.

Impact în Gorj: Zeci de rable abandonate pe străzile din Motru. Autoritățile din municipiul Motru au identificat zeci de mașini abandonate pe domeniul public. Potrivit primarului orașului, Cosmin Morega, au fost găsite aproximativ 40 de autovehicule aflate în această situație. „A fost luată decizia ca toate mașinile abandonate să fie ridicate de pe domeniul public. Am luat legătura cu proprietarii, iar oamenii au înțeles că trebuie să le mute la țară, la fier vechi sau pe unde a putut fiecare. Au rămas 24. Am continuat acțiunea și au rămas 16, care urmează să fie ridicate în perioada următoare“, a precizat primarul Cosmin Morega.

Comment here