Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Încă 23 de angajați din centrele DGASPC Gorj, infectați cu noul coronavirus. Alți 23 de angajați de la centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19 de săptămâna trecută. Potrivit conducerii instituției județene, în perioada 16-20 noiembrie 2020, la nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, s-au efectuat 650 de teste COVID-19, situația angajaților și beneficiarilor confirmați cu noul coronavirus fiind după cum urmează: în centrele rezidențiale pentru adulți – 7 rezultate pozitive în rândul angajaților; în centrele rezidențiale pentru copii – 16 rezultate pozitive în rândul angajaților și unul în rândul beneficiarilor.

Impact în Gorj: Ancheta incendierii Stânei Ștefanu este condusă de șeful de la Investigații Criminale. Anchetatorii s-au deplasat, luni, la Stâna Ștefanu, de pe Transalpina, care a fost distrusă în urma unui incendiu pus în mod intenționat. Oamenii legii au căutat indicii care să-i conducă la modul de incendiere și la autorii faptei. Ancheta este condusă de șeful Servicilului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Voineasa. Incendiul a avut săptămâna trecută. Stâna a ars din temelii. Locul devenise o adevărată atracție turistică pentru cei care vizitează Transalpina. Turiștii veneau să deguste mâncărurile tradiționale, stâna obținând chiar certificatul de Produs Tradițional pentru „tocanul de oaie“.

Pandurul: Izolată în pandemie într-un apartament fără apă, fără energie, fără gaze. Și fără mâncare! Situație disperată pentru o femeie de 51 de ani din Târgu-Jiu. Georgiana Cuțui a primit dispoziție de la Direcția de Sănătate Publică Dolj să se izoleze la domiciliu, după ce mama ei a fost diagnosticată cu Covid-19. Nimeni, nicio autoritate din Gorj nu a știut situația femeii, nu a știut că aceasta locuiește într-un apartament debranșat de la toate utilitățile și că nu are un ban în buzunar. Situația i-a fost semnalată de vecini lui Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la alegerile parlamentare. Ivăniși a crezut la început că este vorba de o persoană izolată la domiciliu, care nu avea posibilități să își asigure masa zilnică. A semnalat cazul primăriei, care nu mai are buget pentru așa ceva. În câteva ore, echipa acestuia de la Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, formațiune din partea căreia a candidat la alegerile locale, s-a mobilizat și, strângând bani pentru o parte din datoria la asociație, a reușit să rebranșeze apartamentul la apă. Luni după-amiaza tinerii făceau demersuri și pentru rebranșarea la energie electrică, cei de acolo cerând în primă fază prezența proprietarului cu contractul, deși femeia era izolată la domiciliu.

Director de carieră, perdant în fața unui lider de sindicat. Directorul Carierei Roșiuța, Constantin David, a pierdut în primă instanță procesul intentat liderului de sindicat Nicu Bunoaica. Dosarul a fost deschis pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu la sfârșitul lunii mai, având ca obiect „pretenții”. Directorul David a fost atacat în dese rânduri de președintele Sindicatului Solidaritatea 2003, de la Lupoaia, așa că s-a considerat denigrat și a ripostat în instanță. Bunoaica a susținut mereu că nu are temeri în legătură cu acest litigiu, pentru că rolul său de sindicalist este să critice administrația.

Gorjonline: Spitalele din Gorj fără autorizații ISU! După tragedia de la Neamț, un incendiu și la Spitalul CFR Cluj. Prefectul de Gorj a cerut controale în spitalele din județ privind autorizațiile ISU. S-a descoperit că unitățile medicale din Novaci și Bumbești-Jiu nu au ori dețin parțial o astfel de autorizare în caz de incendiu dar măsurile sunt dificil de luat. În timp ce autoritățile din Gorj se roagă să nu se întâmple vreun incident la spitalele neautorizate, la Cluj a luat foc Secția Interne a Spitalului CFR, acesta fiind al doilea incident de acest fel petrecut în țară în doar o săptămână, în plină pandemie.

Comment here