Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Localitatea fără asfalt a cheltuit bani grei pentru proiecte fără sursă de finanţare. Comuna Samarineşti să alătură localităţilor din Gorj unde autorităţile locale nu au reuşit să asfalteze nici măcar un metru de drum. Aici s-au cheltuit însă bani pentru realizarea proiectelor, dar fără să fie identificată o sursă de finanţare. Noul primar, Iulian Giurgescu, speră la o minune pentru modernizarea drumurilor săteşti şi comunale. La Samarineşti ar trebui să se asfalteze nu mai puţin de 30 de kilometri de drum. “Nu avem niciun metru de drum asfaltat. Am candidat la primărie la solicitările repetate ale oamenilor care s-au săturat de drumurile pietruite. În plus de asta, acum se lucrează şi la alimentarea cu apă şi canalizare, iar drumurile au fost şi mai rău afectate. În primă fază vreau să fac o pietruire şi o recompactare şi apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să reuşesc să şi asfaltez”, a precizat Iulian Giurgescu.

Impact în Gorj: Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu caută să angajeze medici. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu caută cu disperare să angajeze medici pe specializările ATI și infecțioase. „Noi ne interesăm. Inclusiv eu am dat telefon la colegi din Timișoara și Craiova. Inclusiv directorul medical sună peste tot. Încercăm să recrutăm medici de acolo. Fie că este vorba de rezidenți de ATI, care pot să facă gărzi în spitalul nostru, pentru că avem un deficit mare pe ATI, fie că este vorba de medici infecționiști“, a spus medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență. ”Se formează greu un medic de ATI. Este o specializare grea și nu sunt mulți care vor să facă această specialitate, care te solicită și din punct de vedere psihic. Este o specialitate riscantă. Spitalele private absorb mulți medici de ATI“ a adăugat Niculescu.

Gorjeanul: Noi rețineri în mega-dosarul de trafic de persoane și proxenetism. Două persoane au fost încătușate, marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane. În acest dosar Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj. Alături de controversatul afacerist au mai fost arestate alte șapte persoane. Fetele racolate de interlopi erau puse să se prostitueze în cluburi de noapte din străinătate, unele dintre ele fiind snopite în bătaie, violate, iar altele, vândute. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Craiova și polițiști din Craiova au făcut pe 11 noiembrie, 23 de percheziții în județele Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea pentru destructurarea grupului infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Gorjonline: Hal de primar! Stamatoiu alungă investitorii din Scoarța. Un om de afaceri, care intenționa să investească în comuna Scoarța, s-a prezentat, miercuri, la sediul primăriei pentru a i se elibera un certificat fiscal și o ofertă de vânzare a unui teren. După ce a fost plimbat două ore de la un funcționar la altul, i s-a cerut să facă o altă cerere, astfel încât să mai fie ținut alte câteva ore să aștepte. Primarul a motivat că are puțini subordonați în activitate și nu are cine întocmi documentele pe care i le solicita omul de afaceri, însă acestea trebuiau să fie eliberate de câteva săptămâni. În realitate, mai mulți angajați ai primăriei au fost nevoiți să plece din instituție, pentru că primarul trebuie să le facă loc lipitorilor săi de afișe, susțin surse locale. Cert este că, după un schimb de replici între primar și afacerist, Stamatoiu i-a cerut unei angajate să-i închidă acestuia ușa în nas.

Comment here