Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Tatăl notarului Călina, fost viceprimar la Târgu-Cărbunești, a murit de Covid. Cunoscutul lider politic din Târgu Cărbunești, Iulian Călina, a decedat marți. Tatăl notarului Marcel Horațiu Călina se afla internat în spitalul COVID din Târgu-Cărbunești, după ce a fost depistat cu coronavirus cu doar câteva zile în urmă. Pacientul era cunoscut cu probleme medicale: diabet, tensiune arterială și a suferit și un anevrism. Decesul a survenit marți seara, cetățenii din oraș fiind șocați la tragica veste.

COVID la Mănăstirea Lainici! Starețul Ioachim, transferat la un spital din București! Un călugăr a murit în Spitalul Târgu-Jiu! Situație critică la Mănăstirea Lainici, după ce părintele Nicodim, infectat cu virusul SARS-Cov-2, a decedat, marți, în Spitalul din Târgu-Jiu, iar Ioachim Pârvulescu, starețul lăcașului de cult a fost confirmat și el pozitiv cu noul coronavirus și a fost transferat, la cerea familiei, la un spital din Capitală. Starețul Mânăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu, a fost internat în Spitalul Motru până marți, când a fost confirmat cu COVID-19, iar cei din familia sa au solicitat transferul la Spitalul Militar București. Potrivit unor surse medicale, starea de sănătate a părintelui Ioachim nu era una critică, așa că a fost transportat cu ambulanța în Capitală, însă „cadrele medicale au decis să-i pună oxigen”. DSP Gorj va efectua o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Lainici, însă va fi destul de complicat de realizat, în condițiile în care starețul Ioachim nu va putea comunica cu inspectorii de sănătate publică.

Pandurul: Primar: După alegeri, o să vină o închidere totală. Sunt convins! În lipsa tabletelor promise de Ministerul Educației, primarii din Gorj caută propriile soluții pentru ca elevii să aibă acces la orele care se țin exclusiv pe internet. După ce mai mulți edili au anunțat deja că au găsit fonduri în bugetul local sau bani europeni ca să cumpere echipamente IT pentru școlari, și primarul din Peștișani a transmis că va achiziționa în jur de 500 de tablete pentru toți copiii din localitate. Indiferent de situația materială, toți copiii din comuna Peștișani vor primi câte o tabletă până la finalul acestui an. Cei mai mulți bani provin din fonduri europene. Primarul Cosmin Pigui a declarat că se teme de o carantină totală, după alegerile din decembrie, acesta fiind motivul pentru care vrea să grăbească achiziția tabletelor și distribuirea lor către toți copiii din localitate.

CE Oltenia intră în etapa finală a procesului de evaluare a Planului de restructurare. Complexul Energetic Oltenia  intră în etapa finală a procesului de evaluare a Planului de restructurare şi decarbonare – notificarea Comisiei Europene, au anunţat, marţi, reprezentanţii companiei. Proiectul a fost transmis oficialilor de la Bruxelles la finalul lunii august. În cele peste două luni scurse de la transmiterea planului, reprezentanţii companiei au dialogat cu oficialii Comisiei Europene pentru a clarifica unele prevederi ale documentului, cum ar fi cele legate de veniturile companiei sau cele referitoare la contractele de finanţare bancară.

Impact în Gorj: Pandemia de COVID-19 a lăsat fără pacienți Spitalul Județean de Urgență. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a golit de pacienți din cauza pandemiei de COVID-19. Bolnavii se tem să mai vină la spital pentru ca nu cumva să nu fie infectați cu SARS-CoV-2. Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență, a declarat că ar fi trebuit mai multe locuri la terapie intensivă pentru bolnavii aflați în stare mai gravă. „Am ajuns în situația în care nu avem mulți pacienți în spital, pentru că oamenii se feresc să mai vină la spital. Sunt multe paturi goale. Gradul de ocupare este unul mic. Oamenii se feresc să ajungem la spital și ajungem cu un spital gol și cu locuri de ATI puține de COVID, pentru că nu avem personal suficient sau nu a fost gândit suficient de bine de la început. Spitalul este pentru a trata oameni bolnavi și nu este normal să tratăm niște pacienți COVID-19 pozitiv pe undeva prin containere sau corturi, iar spitalul să nu fie folosit la capacitate maximă. Ar trebui să ne reunim toate secțiile și să lăsăm o parte mai mare pentru acești bolnavi“, a spus medicul la o emisiune de la Impact TV.

Comment here