Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Final previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari. Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia urmează să ia o decizie finală asupra proiectului de construire a grupului pe cărbune de 600 MW la Rovinari de către un partener din China. „Aprobare cu privire la poziția companiei asupra oportunității proiectului de construire a unui grup nou de 600 MW la SE Rovinari cu luarea în considerare a tuturor aspectelor recente ale pieței de energie interne și europene, precum și asupra intenției și capabilității reale de a-l implementa”, se arată  în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a CEO, care va avea loc în data de 14 decembrie. Proiectul a fost prezentat în trecut ca unul de succes. O mare companie din China s-a arătat interesată să construiască acest grup energetic, care urma să funcționeze cu cărbune cumpărat de la CEO. Proiectul a fost tras pe linie moartă în ultima perioadă, ca urmare a costurilor ridicate ale certificatelor de CO2.

Pandurul: Procesul lui Caragea cu Clotilde Armand se mută la tribunal. Fostul șef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, nu renunță la procesul intentat fostului europarlamentar USR Clotilde Armand, în prezent primar al Sectorului 1 din București. Caragea a demisionat din USR la numai o zi după ce a fost primit în partid. Și asta după ce Clotilde Armand a criticat dur primirea fostului comandant al IPJ Gorj în filiala de la Gorj. Pentru „prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate”, Caragea a anunțat că o va da în judecată pe reprezentanta USR. Și s-a ținut de cuvânt! Judecătoria Târgu Jiu a decis luni, 16 noiembrie, să decline soluționarea cauzei în favoarea Tribunalului Gorj. Obiectul dosarului îl constituie pretenții.

Gorjonline: REVOLTĂTOR! Își caută bunica prin spitalul din Târgu-Jiu și nimeni nu vrea să-i ofere informații despre starea femeii în vârstă de 76 de ani. O tânără din Târgu-Jiu a făcut, luni seara, un apel disperat, pe o pagină de socializare, în care cerea ajutorul celor care lucrează în Spitalul Județean de Urgență din oraș pentru a-i putea oferi informații despre bunica ei, în vârstă de 76 de ani. Femeia fusese luată de o ambulanță, în cursul zilei de duminică, de la domiciliul său din Turceni, după ce a suferit o semipareză, iar din acel moment familia nu mai avea nicio informație despre starea de sănătate a bătrânei. ”La telefoanele spitalului nu răspunde nimeni, iar atunci când o fac, închid telefonul în nas, fără explicații. Mătușa mea stă, de ieri dimineața, în fața spitalului și nimeni nu zice nimic”, a explicat nepoata femeii. Familia bătrânei a aflat informații despre starea de sănătate a acesteia abia luni aproape de miezul nopții, de la jurnaliștii gorjonline.ro care au reușit s-o găsească pe femeie.

Gorjeanul: Schimbări în conducerea CE Oltenia! Care sunt directorii înlocuiți în funcții! Directoratul Complexului Energetic Oltenia a decis, la începutul acestei luni, să efectueze unele schimbări în structura de conducere a companiei, astfel că, în organigramă a apărut o nouă direcție, iar doi dintre directorii societății au fost înlocuiți în funcții. Direcția Comercială, structură nou apărută în organigrama CE Oltenia, este condusă, de la începutul acestei luni, de Emanoil Dragomirescu, fost șef serviciu în cadrul societății. Dragomirescu a ocupat, până de curând, funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Minprest Serv SA, la care a renunțat din momentul în care a fost numit în postul de director. La Direcția Servicii Suport, Dumitru Iacob a fost înlocuit cu Ion Dragu, șef birou în cadrul companiei energetice, fost consilier județean PNL și secretar general adjunct al organizației județene a liberalilor.

Comment here