Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Tabele cu semnături, în spitale și instituții publice, pentru cei care vor să se vaccineze anti-COVID. Direcția de Sănătate Publică Gorj inventariază tot personalul din unitățile medicale publice și private, din cele de asistență socială și de îngrijire, precum și funcționarii din instituții publice, pentru a avea o situație exactă a celor care își dau acordul pentru a fi vaccinați anti-COVID-19. În cadrul Comisiei Europene au fost prezentate, în urmă cu o lună, ”principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce privește strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19 în vederea pregătirii cetățenilor UE pentru momentul în care va fi disponibil un vaccin sigur și eficace, precum și grupurile prioritare care trebuie avute în vedere pentru vaccinare în primul rând”. La acel moment au fost identificate așa zise grupuri prioritare care vor fi vaccinate, adică: lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esențiale, persoanele care nu pot practica distanțarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Pandurul: Sindicatele, trecute la capitolul “amenințări” în planul de restructurare a CE Oltenia. “Organizarea salariaților în sindicate face dificilă implementarea de măsuri de restructurare cu impact în componenta socială”, scrie în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, publicat în sinteză pe site-ul companiei. Mențiunea apare la capitolul “Amenințări”, în cadrul analizei SWOT. La acest capitol se mai regăsesc: crearea unei imagini negative a societății ca și producător de energie pe bază de cărbune cu emisii ridicate de CO2; finanțarea bancară greu de realizat pentru o societate cu pierderi recurente în domeniul producției de energie pe cărbune; evoluția impredictibilă a prețului CO2. Potrivit planului de restructurare, CE Oltenia va rămâne în 2030 cu doar 4.400 de salariați din cei peste 12 mii pe care îi are în prezent. Liderii marilor federații sindicale nu au avut până acum critici la planul de restructurare extrem de dur, astfel că “amenințarea” a venit cel mult din partea unor lideri de sindicate mici, cum ar fi Nicu Bunoaica sau Constantin Crețan.

Gorjeanul: 13 cu „noroc” pentru „Lotul Peștișani” din „Mafia Pădurilor”! Noi arestări la domiciliu! Ziua de 13 le-a adus mandate de arestare la domiciliu celor trei inculpați din Peștișani pentru care procurorii gorjeni obținuseră, inițial, doar control judiciar la Tribunalul Gorj în dosarul „Mafia Pădurilor”. Cei trei au fost plasați, vineri, sub măsura arestului la domiciliu, la fel cum s-a întâmplat și cu „Lotul Tismana”, compus din șase inculpați, toți aflați și ei de mai bine de o lună în „carantinare judiciară” acasă. Curtea de Apel Craiova a fost cea care a schimbat radical decizia luată anterior de Tribunalul Gorj, numai că și în această sentință judecătorii au decis, pe 13, că inculpații sunt în arest la domiciliu de pe data de 5 noiembrie, adică înainte cu o săptămână, timp în care, evident, „Lotul Peștișani” a fost, de fapt, în libertate.

Impact în Gorj: Drumurile din incinta Parcului Industrial Gorj sunt degradate. Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial, susține că a purtat discuții cu conducerea Consiliului Județean Gorj, care păstorește unitatea, în vederea reabilitării căilor de acces, dar și a canalizării pluviale: „Am avut discuții cu privire la o investiție care sper că se va realiza în anul 2021, și anume reabilitarea drumurilor de acces și drumurilor de incintă din  cadrul Parcului Industrial. Se impune ca prioritate pentru 2021, reabilitatea drumurilor de incintă, a canalizării și a apelor pluviale. Nu s-a făcut o estimare. Drumurile sunt deteriorate. Este vorba de aleile de acces către toate halele. Sunt drumuri din beton. Au fost sparte pentru reabilitarea rețelei de apă, timpul a trecut și s-au deteriorat și mai tare. Sunt construite în anul 1975, când s-a construi Sadu II“ a declarat Eftemie Popescu.

Comment here