Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Insolvența IDP și legăturile cu oamenii lui Dragnea! Consiliul Județean, interesat de clădirea societății, scoasă la vânzare de lichidator. Amănunte interesante ies la iveală în derularea procedurii de reorganizare judiciară a societății Întreprinderea de Drumuri și Poduri SA, la care unic acționar este Consiliul Județean Gorj. Printre firmele care datorează sume importante IDP, în urma unor relații contractuale din anii trecuți, se află și Imob Infrastructură SRL, administrată de oameni aflați în siajul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, dar și societatea Shelter Construct SRL, controlată de afaceristul gorjean Alin Ionescu, fostul soț al cântăreței Cristina Spătar, și ea asociată în această firmă, într-o vreme. Cum sunt tot mai puține șanse să-și recupereze sumele, în condițiile în care aceste firme sunt și ele în insolvență, drumul IDP spre faliment este unul deja aproape anunțat, odată cu modificarea planului de reorganizare prin care s-a propus chiar vânzarea sediului societății. Aceasta are a fi ultima soluție pentru achitarea datoriilor către creditorii societății, în condițiile în care din vânzarea echipamentelor și utilajelor nu s-au obținut sumele scontate, întrucât acestea aveau un grad ridicat de uzură. Astfel, lichidatorul a inclus în activele scoase la vânzare clădirea P+1, în care IDP SA își are sediul și o altă construcție din aceeași curte din strada 14 octombrie din Târgu-Jiu. Consiliul Județean Gorj s-a arătat interesat de cumpărarea celor două imobile și a și depus, în luna aprilie a acestui an, o scrisoare de intenție în acest sens.

Gorjeanul: 22 de angajați și 28 de beneficiari din centrele DGASPC Gorj, infectați cu noul coronavirus. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a transmis un comunicat de presă cu privire la situația la zi a cazurilor de COVID-19, atât în rândul personalului din anumite centre, cât și al beneficiarilor. O parte dintre beneficiarii, care au fost infectați cu noul coronavirus, iese din izolare în aceste zile. Toți salariații, dar și beneficiarii din centrele DGASPC Gorj sunt, până în prezent, asimptomatici. Totuși, conducerea instituției județene dă asigurări că, săptămânal, sunt efectuate aproximativ 700 de teste pentru depistarea bolnavilor de COVID-19.

Impact în Gorj: De ce au respirat târgujienii cel mai poluat aer din România. Cetățenii municipiului Târgu-Jiu respirau joi, 12 noiembrie, cel mai poluat aer din România, conform site-ului calitateaer.ro. „Foarte rău“ este nivelul indicat de stațiile de măsurare a calității aerului ale Autorității pentru Protecția Mediului. În schimb, calitatea aerului din Rovinari, acolo unde există cea mai importantă termocentrală din România, era la un nivel „bun“. Conducerea Autorității de Protecție a Mediului Gorj a anunțat că situația a apărut din cauza unei defecțiuni apărute ca urmare a întreruperii energiei electrice. ”Vă aducem la cunoștință că valorile înregistrate la indicatorul PM10 (pulberi în suspensie – fracțiunea PM10) în intervalul 11.11.2020 ora 15,00 – 12.11.2020 ora 10,00, s -au datorat funcționării necorespunzătoare a analizorului aferent Stației de monitorizare GJ-1, Târgu Jiu. Defecțiunea s-a produs din cauza întreruperii temporare cu energie electrică a alimentării analizorului menționat. În urma intervenției operatorului local, situația s-a remediat“ a transmis APM Gorj.

Pandurul: Când vor începe angajările la cea de-a treia fabrică din Rovinari. Vești bune de la Rovinari. În primăvară, cea de-a treia fabrică va începe recrutările de personal. În total, vor fi angajați 250 de oameni. Primele interviuri vor fi programate cel târziu în martie, după cum a dat asigurări edilul Robert Filip. În plus, vrea să pună bazele unei platforme unice care să-i ajute pe angajatori să-și expună oferta cu job-urile disponibile și pe șomeri să-și aleagă un loc de muncă. La această platformă unică nu vor avea acces doar rovinărenii, a mai completat edilul: „Fiecare angajator își va pune oferta de muncă și fiecare cetățean, fie că e aici sau în străinătate, va putea să urce un CV sau să-și caute de muncă pe acea platformă. Vom reuși să-i conectăm pe angajatorii care au oferte cu oamenii care caută de muncă mult mai ușor”.

Comment here