Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: DECIZIE, în dosarul în care miliardarul SARCINĂ a fost judecat pentru DARE DE MITĂ! Ce au hotărât magistrații. Judecătorii Tribunalului Dâmbovița au dat un verdict, în urmă cu o săptămână, în dosarul în care omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, cel care controlează grupul de firme Succes, a fost judecat, timp de patru ani și jumătate, pentru infracțiunea de dare de mită, comisă în urmă cu 11 ani, atunci când a încercat să-i ofere o sumă de bani polițistului care l-a oprit în trafic, pe autostrada Pitești-București, după ce a fost depistat că rula cu autoturismul cu o viteză excesivă. Magistrații au decis achitarea afaceristului și aplicarea unei amenzi administrative. Patru ani și cinci luni și 44 de termene de judecată, de atât au avut nevoie magistrații pentru a pronunța o primă soluție, în acest caz. Totuși, afaceristul a fost sancționat cu amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei și trebuie să plătească 3.300 de lei cheltuieli judiciare.

Gorjonline: Dezinfecție la Cariera Lupoaia, mai multe cazuri de COVID la TESA. Secretara șefului Carierei Lupoaia este pozitivă la coronavirus. Deși salariata purta mască continuu, acest lucru nu a împiedicat-o să contracteze virusul. Angajata se tratează acasă, loc unde și soțul acesteia, fostul lider sindical Ion Feurdean, este și el pozitiv la coronavirus. În cursul zilei de ieri, un inginer cu Protecția Muncii s-a simțit rău, fiind trimis acasă de urgență. În carieră s-a disspus rapid dezinfecție, salariații TESA fiind trimiși mai devreme acasă. La Cariera Lupoaia au fost cazuri numeroase de coronavirus, în special în rândul salariaților de la birouri.

Impact în Gorj: Spitalul Județean de Urgență solicită încă un aparat PCR. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a solicitat Ministerului Sănătății încă un aparat PCR pentru a crește capacitate de testare. „Am ajuns la efectuarea a 200 de teste pe zi, ceea ce este foarte bine. Am discutat și am solicitat ca spitalul să fie dotat cu încă un aparat PCR și un extractor. Ministerul Sănătății încearcă să achiziționeze aceste aparate și să le direcționeze către spitale“, a spus Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. În unitățile medicale de pe strada Progresului și Tudor Vladimirescu se folosesc teste rapide pentru detectarea antigenilor.

Pandurul: Angajat CE Oltenia: Mi-au spus că nu pornesc ambulanța că nu am eu gust și miros. Un angajat din cadrul Complexului Energetic Oltenia a acuzat faptul că nu a fost băgat în seamă de cei de la Ambulanță, atunci când a sunat la 112, luni seara. Bărbatul spune că nu are gust și miros, acestea fiind primele simptome ale infecției cu noul coronavirus. Cătălin Blidaru, căci despre el este vorba, a afirmat faptul că cei de la Ambulanță i-au spus că nu pornesc salvarea doar pentru aceste simptome. A doua zi, marți dimineața, bărbatul s-a prezentat în fața Spitalului ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, la cortul de triaj. Acolo, spune angajatul CE Oltenia, s-a izbit de un nou refuz, fiind trimis la Secția de Boli Infecțioase de la Pasarelă. Bărbatul nu a vrut să se interneze în spital, ci să obțină un concediu medical, însă acesta se putea primi doar în cazul în care stătea 2 zile în unitatea medicală, tocmai pentru a fi testat. Bărbatul și-a făcut un test, însă unul rapid, iar rezultatul a fost pozitiv, dar reprezentanții din sănătate spun că astfel de teste nu sunt luate în calcul, doar cele PCR. 

Doi copii au nevoie de tablete pentru școala online. Mobilizare pe Facebook pentru doi copii din comuna gorjeană Scoarța. Câțiva tineri le-au cunoscut povestea și vor să le dea o mână de ajutor, dar au nevoie de mai mult sprijin și din partea oamenilor cu suflet mare. Pe lângă faptul că nu au încă o căsuță doar a lor și stau într-o locuință pusă la dispoziție pentru o perioadă de o familie din localitate, copiii nu au nicio posibilitate să facă ore pe internet. Nu au nici tabletă, nici telefon ori internet.

Comment here