Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Moment de reculegere în fața IPJ Gorj. Polițiștii gorjeni au ținut un moment de reculegere, luni după-amiază, în fața Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, în memoria colegului lor care a decedat din cauza coronavirusului. Zeci de oameni ai legii au ieșit în curtea instituției, păstrând distanțarea socială, iar cu lacrimi în ochi au privit cum colegul lor a plecat pe ultimul drum. Polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor și au ținut în mână o floare și fotografia  lui Cristian Zanfira în semn de recunoștință. Bărbatul avea doar 37 de ani și a lăsat în urmă doi copii și o soție îndurerată. Momentul de reculegere i-a fost dedicat și lui Aurelian Șuță, caricaturist și fost polițist. Acesta s-a stins sâmbătă din viață, tot din cauza temutului virus.

Prima reclamație la Biroul Electoral Județean Gorj vizează Partidul Mișcarea Populară. Un târgujian a sesizat, prin poșta electronică, că bannerele PMP Gorj sunt încă instalate pe stâlpi, deși acestea ar fi trebuit îndepărtate înainte de începerea campaniei electorale. Mai mult, a fost incriminat și afișajul electoral. Analizând fotografiile trimise, BEJ Gorj a constatat că afișele reclamate sunt, de fapt, materiale de propagandă electorală utilizate în precampanie. Cât privește bannerele electorale, „petentul nu a adus nicio dovadă în susținerea celor declarate și nici nu a indicat o locație exactă unde să poată fi identificat un astfel de banner”. Prin urmare, BEJ Gorj a respins, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de bărbatul din Târgu Jiu.

Gorjeanul: Dafinescu nu scapă de cătușe. Fiul judecătoarei Elena Dafinescu, din Novaci, nu scapă de cătușe în perioada următoare, mandatul său de arestare preventivă fiind prelungit cu încă o lună. Judecătoria Sectorului 5 a luat această decizie la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cei care efectuează cercetările în acest dosar penal. Mihai Dafinescu și-a petrecut ziua onomastică în spatele gratiilor, acolo urmând să rămână cel puțin până în preajma sărbătorilor de iarnă. El a ajuns în acest loc încă din luna august, când a fost implicat într-un accident mortal cu fugă de la locul faptei.

Impact în Gorj: Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență îi cere lui Cosmin Popescu să organizeze concurs pentru ocuparea postului. „Se poate organiza concurs pentru ocuparea postului de manager sau pentru ocuparea oricărui alt post dintr-o unitate sanitară. Nu îmi place această situație de interimat, pentru că nu există o stabilitate și nu ai o putere de decizie. Orice persoană poate să afirme că nu poți lua decizii pentru că te schimbă sau nu poți duce la îndeplinire planul pe care îl ai. Din aceste motive, îmi doresc să fie scos la concurs acest post. Atribuțiile de organizare a acestui concurs îi revine Consiliului de Administrație al Spitalului Județean. Sper ca postul să fie scos la concurs. Toată lumea are libertatea de a participa, iar managerul poate să-și impună un proiect care să fie viabil și, totodată, să aibă sprijinul șefilor de secții și a șefilor de servicii TESA. De unul singur nu poți să realizezi nimic. Dispoziția de ocupare a postului este dată până la ocuparea postului prin concurs“, a spus Dumitru Vienescu.

Gorjonline: CALVARUL unei octogenare, în pragul decesului, abandonată de medicii de la UPU. O bătrână de 80 de ani a ajuns, cu ambulanța, luni dimineața, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cu dificultăți grave de respirație, având saturația oxigenului de sub 50%, suspectă de COVID-19, însă medicii nu s-au grăbit s-o consulte, să-i facă o radiografie, ci au motivat că ambele locuri din izolatorul secției de Terapie Intensivă din pavilionul spitalului de pe strada ”Tudor Vladimirescu” sunt ocupate și au decis, după două ore, să o trimită la unitatea medicală de la Bumbești-Jiu. Decizia medicilor este cel puțin surprinzătoare, în condițiile în care, potrivit comunicării oficiale a SJU, la secția de la Pasarelă a spitalului mai era un loc liber la ATI, însă medicii erau preocupați să scape cât mai repede de bătrână și să facă economie la echipamentul de protecție (?!), nu să-i salveze viața. După unele discuții care au avut loc între echipajul de pe ambulanță și cadrele medicale de la UPU și s-a hotărât ca bătrâna să fie transportată la spitalul din Bumbești-Jiu, după un examen radiologic. ”Și ce să-i facem noi aici? Eventual vă așteptăm cu un sac mortuar”, a fost reacția medicilor de la unitatea medicală de la Bumbești-Jiu.

Comment here