Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Afaceristul din Peștișani și complicii săi care au fost reținuți, lăsați în libertate. Afaceristul Ion Purec Fuiorea, de la Peștișani, fiul său și un angajat, care au fost reținuți pentru o serie de acuzații care privesc tăierile ilegale de arbori și darea de mită au fost lăsați în libertate de către instanța de judecată a Tribunalului Gorj. Aceștia au primit măsura controlului judiciar, cu toate că procurorii au cerut arestarea la domiciliu. În plus, nu au voie să se apropie de inculpaţii din dosar: Tăerel Ion zis Butoane, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Tănase Petrişor, Logăscu Tiberiu Nicolae, Cioboată Mihail, Brâncuşi Radu, Tănasie Daniel, Popescu Vasile Gabriel, Frăţilescu Petre zis Tică, Căruntu Marius Nicolae, Brînzan Gheorghe. Totodată, nu au voie să exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, respectiv inculpatul Fuiorea Purec Ion (Senior) activitatea de administrare a SC. Şupelniţa SRL Peştişani, Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion zis Nică profesia de tehnician silvic în cadrul SC. Şupelniţa SRL. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Gorjeanul: Lege importantă pentru gorjenii din 16 localități. Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Actul normativ prevede că “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase(…)” în mai multe localităţi şi pe o rază de 8 km în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Din Gorj este vorba de localităţile Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, Ioneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Urdari şi Turceni.

Gorjonline: Sporuri NELEGALE pentru manager, directori și personalul TESA de la Ambulanță! Mitroi NU a luat în seamă auditul Ministerului Sănătății. DEZMĂȚ pe bani publici! Asta au descoperit inspectorii Curții de Conturi, în urma unui audit financiar efectuat, în luna aprilie a acestui an, la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj. De cum a fost instalat manager și până la verificarea inspectorilor de conturi, adică timp de trei ani, Constantin Mitroi și membrii Comitetului Director au încasat, fără temei legal, indemnizație de hrană. Raportul Curții de Conturi relevă faptul că, anul trecut, printr-o dispoziție a managerului Mitroi, personalul TESA din cadrul SJA a beneficiat, nelegal, de spor de radiații în cuantum de 10% aplicat la salariul de bază. Cu toate că, auditorii Ministerului Sănătății i-au adus la cunoștință managerului SJA Gorj acordarea ilegală a acestui spor, Constantin Mitroi a ignorat recomandările acestora și a continuat să încalce legea, acordând sporul de radiații în continuare.

Pandurul: O localitate din Gorj scapă de restricții. Comuna gorjeană Polovragi scapă de restricțiile impuse de pandemia de Covid, după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut de la valoarea de 2,19 la valoarea de 1,46. Astfel, pot fi deschise restaurantele și cafenelele, în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Comment here