Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Fratele unui fost senator de Gorj, mort de Covid-19. Pantelimon Huidu, de 48 de ani, fratele fostului senator Dumitru Huidu, a decedat la spital după ce a contractat coronavirusul. Bărbatul domicilia în Peștișani și avea probleme de sănătate, făcând dializă. Dumitru Huidu a anunțat cumplita veste pe pagina de socializare. Fratele fostului parlamentar de Gorj a fost depistat pozitiv la coronavirus chiar joi, fiind internat sâmbătă după-amiază în spital.

Doi ingineri de la Cariera Lupoaia, soț și soție, depistați cu COVID-19. Șeful Biroului de Investiții din cadrul Carierei Lupoaia, inginerului Adrian Alecu, a fost declarat pozitiv la coronavirus. Inginerul ar fi luat virusul de la fiul său, din Capitală, care a fost și el pozitiv. Soția inginerului, Lidia Alecu, ingineră la Biroul Geo Topo de la aceeași unitate minieră, a fost și ea afectată, dar este asimptomatică. Reprezentanții unității miniere au aflat, luni, de situația celor doi ingineri care nu au mai venit la serviciu, în aceste ultime zile. Cei doi au fost la muncă în carieră, dar au purtat măști de protecție.

Impact în Gorj: Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență vor fi modernizate. Consiliul Județean Gorj a aprobat indicatorii  tehnico-economici pentru modernizarea Secțiilor Medicină Internă I, Gastroenterologie și Neonatologie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Suma care va fi alocată este de peste trei milioane de lei. Durata de execuție a lucrărilor este de cinci luni. Investiția urmează să fie scoasă la licitație în perioada următoare. Secțiile nu au mai fost reabilitate de peste 20 de ani.

Consiliul Județean Gorj are echipă nouă de conducere. Cele două locuri de vicepreședinți au fost ocupate. Fostul prefect Cristinel Rujan și fostul vicepreședinte Gheorghe Nichifor, care rămâne în funcție, vor sprijini activitatea președintelui Cosmin Popescu. Nominalizările au fost făcute în cadrul ședinței ordinare de marți. Singurele propuneri au venit din partea PSD, liberalii preferând să se abțină. Cristinel Rujan a primit 18 voturi, în timp ce fostul vicepreședinte Gheorghe Nichifor își continuă mandatul cu 19 voturi primite din partea celor 33 de consilieri prezenți.

Pandurul: Un nou director la Minprest Rovinari. Societatea Minprest Serv Rovinari va avea un nou director. Contractul lui Cristinel Vișan a expirat, acesta ocupând funcția de director după plecarea lui Gabriel Georgi. Mandatul lui Vișan a fost pe perioadă determinată, iar odată cu expirarea contractului, acesta nu a mai fost prelungit. Începând de astăzi, funcția de director este ocupată de către Gabriel Gîrjoabă, angajat în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Informația a fost confirmată de către Bogdan Bejinaru, membru în Consiliul de Administrație al Minprest Serv SA Rovinari.

Gorjeanul: Curtea de Apel Craiova i-a dat dreptate fostului viceprimar de Bustuchin! Primăria, obligată să achite salariul lui Stoenescu pe 11 luni. Gheorghe Stoenescu, fostul viceprimar PSD de Bustuchin, a câștigat definitiv procesul deschis împotriva Consiliului Local care, în urmă cu 11 luni, l-a demis ilegal din funcție. Fostul viceprimar a câștigat și la fond, la Tribunalul Gorj, dar și recursul formulat de primarul Ion Ciocea, împotriva primei sentințe. Edilul a formulat recurs în numele UAT-ului, fapt ce denotă un abuz. Primăria Bustuchin este obligată, prin sentința de marți, să îi achite fostului viceprimar PSD suma de peste 50.000 de lei. Banii vor fi achitați de UAT, dar, cu siguranță, vor fi recuperați de la cei vinovați, după o verificare a Curții de Conturi. Cei vinovați sunt consilierii locali care au votat pentru destituirea viceprimarului, nouă aleși locali fiind afectați sau chiar zece, dar și primarul Ciocea care a inițiat proiectul de hotărâre nerespectând Codul Administrativ.

Comment here