Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: HALUCINANT! Colegiul Medicilor Gorj: Cazul doctorițelor care au fugit din spital a apărut în media „din considerente de marketing”(?!). Comentatorii de pe Facebook, „delatori ordinari”! Organizația profesională a medicilor gorjeni a elaborat o cimilitură cu pretenții de comunicat, în care abordează superficial, ba chiar cu mare îngăduință, cazul celor trei medici care, infectați fiind cu COVID-19, au plecat acasă din spital, pe timpul nopții. Cu toate că a emis deja un verdict în acest caz, adică cei trei medici ”nu se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor Codului Deontologic al Profesiei Medicale și, implicit, orice intervenţie a organelor de conducere ale Colegiului pe această temă nu are obiect, medicul Ana Băleanu, șefa Colegiului Medicilor Gorj, a ținut, cu orice preț, să se facă de râs. În opinia președintelui Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, ştirea apărută în toată presa, cu cele trei doctorițe,, confirmate cu COVID-19 care plecau, seara, acasă din spital, s-a dorit a fi una ”senzaţională”, iar subiectul exploatat din motive de ”marketing”.

Gorjeanul: Fostul primar de Jupânești a rămas fără 5 hectare de pădure acordate în fals! Procurorii, pe fir. Fostul primar PSD al comunei Jupânești a rămas recent fără cinci hectare de teren cu vegetație forestieră pe care le-a deținut, prin fals, din anul 2002. Mai exact, săptămâna trecută, o instanță a Judecătoriei Târgu-Cărbunești a desființat, la cererea Parchetului de pe lângă judecătoria din localitate, înscrisurile care au stat la baza împroprietăririi fostului primar. În sentința de fond se subliniază că proprietatea a fost acordată prin fals.

Pandurul: Planul de restructurare, prezentat verbal liderilor politici. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, le-a explicat, vineri, liderilor politici din Gorj în ce constă planul de restructurare, când vor fi închise carierele miniere și grupurile energetice, dar și că societatea trebuie să facă investiții de 1,4 miliarde de euro, în cinci ani, din surse proprii, pentru a respecta planul. În ceea ce privește perimetrele miniere, Cariera Peșteana se va închide începând cu anul 2022, Cariera Husnicioara în 2024, Cariera Lupoaia în 2025, a spus Burlan. “Rovinari va rămâne în funcțiune cu trei grupuri energetice, funcționează de foarte mulți ani cu trei grupuri. Turceniul va rămâne în funcțiune cu două grupuri energetice. Nu cred că în ultimii doi ani, anul acesta și anul trecut, am funcționat cu mai multe grupuri. Turceni va fi beneficiarul unui grup pe gaze de 475 MWh. La Ișalnița, grupul 8 va înceta să producă începând cu anul viitor, grupul 7, la momentul punerii în funcțiune a termocentralei pe gaz, va avea 850 MWh. Avem în intenție construirea a opt parcuri fotovoltaice care însumează 725 MWh, pe terenurile haldelor de steril din interiorul carierelor și haldelor de cenușă ale termocentralelor. Mai este modernizarea microhidrocentralei de la Turceni, de 10 MWh”, a spus managerul companiei.

Impact în Gorj: Fata bătăușă, care a snopit în bătaie mai multe minore, a fost trimisă în judecată. Fata, în vârstă de 14 ani, din municipiul Târgu-Jiu, care a fost protagonista principală a unor scene de o violență extremă, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru comiterea a două fapte de lovire și alte violențe. Minora apare în două filmulețe care au fost postate pe rețelele de socializare în timp ce lovea cu brutalitatea și umilea alte fete. Alături de aceasta, procurorii l-au trimis în judecată pentru complicitate la comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe pe un băiat de 14 ani, care a filmat o scenă violentă și chiar le-a îndemnat pe minorele agresoare să lovească mai tare. Minora a fost chiar reținută pentru 24 de ore de către polițiști, imediat după declanșarea scandalului.

Comment here