Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Dosarele doctorițelor infectate cu SARS-CoV-2, care au fugit din spital, preluate de procurori! S-a dispus începerea urmăririi penale. Cauzele penale în care trei doctorițe sunt anchetate pentru comiterea de infracțiuni contra sănătății publice, după ce, în urma unui control al Direcției de Sănătate Publică Gorj s-a constatat absența lor din spital, în condițiile în care erau infectate cu virusul SARS-CoV-2, au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cercetările polițiștilor urmând a fi efectuate sub supravegherea unui procuror. Organele judiciare au dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind vizate două doctorițe de la ATI și una de la Medicină Internă, internate fictiv în secția de Boli Infecțioase, în contextul în care noaptea plecau din unitatea medicală. Rodica Dîrnu, Mădălina Dragomir și Valentina Gheorghițoiu, medici în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, confirmate cu COVID-19, au părăsit, joi noaptea, Secția de Boli Infecțioase în care erau internate.

Pandurul: Circa 1.400 de salariați ai CE Oltenia ar putea intra în program de concediere colectivă. Noi informații din planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia au ieșit la iveală în timpul dezbaterii organizate vineri la Motru de Sindicatul Liber al Carierei Roșiuța. Potrivit managerului Daniel Burlan, vor pleca din companie 4.700 de salariați în cinci ani. Planul este să plece prin pensionare, dacă se menține legea care reduce vârsta de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite, așa cum este cazul celor care au muncit în minerit și energie. Dar, legea ar putea fi abrogată în septembrie anul viitor, prin intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, astfel că 1.400 de salariați ai CE Oltenia din cei 4.700 nu se vor mai putea pensiona înainte de 2025. În cazul lor, compania va oferi plăți compensatorii, a explicat managerul Daniel Burlan.

Roșca știe că viitorul ministru al Muncii va fi din Gorj. Vîlceanu ar amâna Legea pensiilor! Afirmație interesantă făcută de președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, la o dezbatere pe teme de minerit care a avut loc vineri la Motru. “Am aflat că din Gorj o să avem ministrul Muncii în următorul guvern și părerea mea personală este că ar fi necesar să facem echipă cu toții ca acest proiect să fie promovat cât mai repede, pentru că ne facem bine nouă, la toți”, a spus Roșca, făcând referire la necesitatea modificării viitoarei legi a pensiilor, care va intra în vigoare în septembrie anul viitor. Chiar dacă nu a dat nume, referirea lui Roșca pentru funcția de ministru a fost la Dan Vîlceanu, deputat PNL Gorj.

Impact în Gorj: Una dintre fetele bătăușe a fost mutată la o altă școală. Una dintre fetele agresoare din Târgu-Jiu, care au lovit mai multe adolescente cu o brutalitate ieșită din comun, a fost mutată la o altă școală. „Doar una dintre eleve a fost mutată la o altă unitate de învățământ la insistențele părinților și cu dorința minorei“, a precizat Lidia Bîrsanu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Toți minori implicați în cazurile de violență sunt incluși într-un program de monitorizare și consiliere. „Situația tuturor minorilor implicați în evenimentele petrecute în urmă cu o lună și jumătate este monitorizată de DGASPC Gorj în colaborare cu autoritatea locală. Toți minorii au fost incluși într-un program de consiliere psihologică pe care îl respectă cu regularitate“, a mai precizat Lidia Bîrsanu. La începutul lunii septembrie, opinia publică a fost oripilată de mai multe filmulețe în care o gașcă de fete cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, lovesc cu sălbăticie alte minore.

Gorjonline: Catedralele din Motru și Rovinari dar și biserica din Cornești, în patrimoniul CEO dar folosite de Mitropolie. La Motru a fost organizată, vineri, o întâlnire a responsabililor Sindicatului Carierei Roșiuța cu autoritățile municipale, conducerea Complexului Energetic Oltenia, politicieni și parlamentari de Gorj. Pe ordinea de zi s-a aflat planul de reorganizare a CEO, salarizarea personalului, reducerea vârstei de pensionare și investițiile din Motru. Starea patrimoniului companiei a fost abordată pe larg, la ședință fiind prezent Daniel Burlan, managerul CE Oltenia. S-a discutat în acest context și despre cele trei biserici ridicate de companie dar care sunt folosite de Mitropolia Olteniei, deși dar nu au fost cedate autorităților locale.

Comment here