Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Trei medici cu Covid au fugit din spitalul din Târgu-Jiu. Trei cadre medicale infectate cu noul coronavirus și internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au fugit din unitatea medicală. Este vorba despre trei medici, aceștia fiind căutați de poliție și aduși înapoi la spital. La fața locului au ajuns polițiștii, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Gorj, dar și managerul spitalului, Dumitru Vienescu. Acesta din urmă s-a declarat surprins de cele întâmplate. „Sunt surprins de ceea ce s-a întâmplat. M-am prezentat cu cei de la DSP și am constatat că lipsesc trei medici internati pe sectia de Boli Infecțioase. Îi cunosc pe cei trei”, a spus Vienescu.

Zeci de angajări la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a scos la concurs 60 de posturi de lăcătuși și electricieni. Sute de salariați s-au pensionat în acest an, iar numărul ar putea ajunge la o mie până la finalul lui 2020. În acest condiții, sunt locuri de muncă disponibile în cariere, chiar dacă urmează să fie aplicat un amplu program de restructurare. Compania a anunțat concurs pentru 60 de posturi de lăcătuș și electrician în carierele Roșia, Roșiuța, Jilț Sud, Jilț Nord, Tismana și Pinoasa. Persoanele interesate trebuie să se înregistreze la AJOFM Gorj ca fiind în căutarea unui loc de muncă, înainte de 15 noiembrie.

Gorjonline: Consilierul David, reinstalat șef al UMC Roșiuța! Huidu, inginer șef cu Producția. Doi dintre noii consilieri locali de Motru, care au jurat la preluarea mandatului, în urmă cu doar câteva zile, că vor respecta cetățenii municipiului, și-au tras sforile pentru a-și rezolva doar interesele personale. Mai exact, Constantin David, consilier PMP, trecut de la PSD în acest partid, a devenit șeful UMC Roșiuța, funcție din care a fost înlocuit un liberal. Mai exact, Romeo Petrișor a fost dat la o parte, deși i-a luat locul lui David pentru doar trei luni și se vehiculează că își va depune dosarul de pensionare.

Impact în Gorj: Pedeapsă pentru scandalagii de la Stănești. Trebuie să le plătească despăgubiri polițiștilor. Ionuț Eugen Chiagă și Cosmin Alexandru Radu, cei doi luptători de K1, care la începutul verii au produs un scandal de proporții în comuna Stănești, și-au aflat primele sentințe. Aceștia au amenințat și înjurat doi polițiști care au intervenit, în urma unui apel la 112, să aplaneze un conflict. Judecătoria Târgu-Jiu i-a condamnat pe cei doi la pedepse de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru două infracțiuni de ultraj în formă agravantă, amenințare, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei doi scandalagii au fost obligați să plătească și daune morale de câte 12.000 de lei.

Gorjeanul: Condamnare pentru o falsă ghicitoare. O femeie, de 43 de ani, din Pitești, care în vară a păcălit o tânără de 18 ani din Roșia de Amaradia, pe motiv că îi ghicește viitorul, a fost condamnată acum de Judecătoria Târgu-Jiu pentru faptele sale. Daniela Matei nu s-a gândit că va fi prinsă, după ce a escrocat-o pe victima sa și, fără să ghicească, la vremea respectivă, a ajuns chiar în spatele gratiilor pentru 24 de ore, fiind repede identificată de polițiștii gorjeni. Acum ea a primit o condamnare cu suspendare și obligația de a presta muncă în folosul comunității. Prejudiciul recuperat de polițiști în acest caz reprezintă câteva bijuterii pe care tânăra victimă le-a pus într-o batistă și le-a înmânat falsei ghicitoare pentru ca aceasta să-i spună ce o așteaptă în viitor.

Comment here