Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: CEO, puternic afectat de pandemia de COVID-19. Complexul Energetic Oltenia (CEO) este puternic afectat de pandemia de COVID-19. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a declarat că veniturile companiei au scăzut cu două treimi: „Această problemă a dus la o scădere a consumului, coroborat cu un import destul de masiv în lunile respective, Complexul Energetic Oltenia a avut un recul de cel puțin o treime din producția de energie. Tot ce s-a pierdut prin reducerea consumului și importuri s-au răsfrânt asupra acestei companii. Această chestiune a dus și la rectificarea bugetului companiei, care a avut loc acum două-trei săptămâni. Au scăzut veniturile al două treimi față de bugetul inițial“ a afirmat Pârvulescu. Liderul sindical speră ca bugetul să fie refăcut în anul 2021 la nivelul celui din acest an, astfel încât salariații să nu fie afectați.

Firma lui Iordache a câștigat o nouă licitație de deszăpezire a drumurilor județene. Societatea controlată de omul de afaceri Ion Iordache, candidat din partea PNL la Senat, a câștigat un nou contract cu Consiliul Județean Gorj, condus de social-democratul Cosmin Popescu. Firma Ydail Construct Turceni a încheiat un contract de întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene din Gorj. Contractul are o valoare de aproape 36 de milioane de euro și va consta într-un acord-cadru pe o durată pe patru ani. Este vorba de o asociere între firmele YDAIL CONSTRUCT SRL (leader), DACOREX COM, MANINTER CAR SRL, PROREDRUM SRL.

Gorjeanul: Au scăpat de o gaură! CE Oltenia a ieșit din acționariatul CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. În urmă cu două săptămâni, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia a aprobat renunțarea societății la calitatea de membru asociat al Clubului Sportiv Lignitul Târgu Jiu condus de Marin Golea. CEO nu s-a mai înscris cu sume de bani către clubul de fotbal din anul fiscal 2017. Este pentru prima dată după trei ani când se aprobă acest demers solicitat la un moment dat și de fosta conducere a companiei.

Pandurul: Sindicatul lui Roșca face dezbatere. Planul secret, pus în discuție! Sindicatul liber de la Cariera Roșiuța, condus de Nelu Roșca, va organiza o dezbatere în zilele următoare, la care a invitat și reprezentanții partidelor politice. Prima temă pusă în discuție este legată de modificarea Legii nr. 127/2019. Este vorba de legea pensiilor, care să permită și de anul viitor pensionarea mai devreme a celor care au avut condiții grele de muncă. Un alt punct se referă la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Un plan secret pentru public, astfel că este neclar în ce ar putea consta dezbaterea. Sunt mai bine de două săptămâni de când șeful CE Oltenia a promis că va face public un rezumat al planului.

Gorjonline: REVOLTĂTOR! Polițistul premiat de ministrul de Interne, despre bărbatul spânzurat la Psihiatrie: „Pentru mine personal e o mare bucurie că mai muri un damblagiu”. Reacție incredibilă a agentului șef principal de poliție Marius Băcescu, premiat de ministrul de Interne, în urmă cu trei luni, postată pe o pagină de socializare, la transmisiunea unei emisiuni în care se discuta despre bărbatul care s-a spânzurat, luni, 26 octombrie a.c., în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu. Polițistul a scris că se bucură de moartea acestuia și, în două mesaje lipsite de orice urmă de compasiune, l-a catalogat ca fiind ”alcoolic”, ”nemernic”, ”damblagiu” și ”nebun”. Polițistul Marius Băcescu a fost răsplătit, în luna iulie a acestui an, cu ”Certificat de Apreciere”, din partea Direcției de Ordine Publică din cadrul MAI, după ce a identificat și prins o persoană condamnată la 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, care era urmărită la nivel național, aflându-se în timpul liber.

Comment here