Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Fata lui Andrei Maioreanu, diagnosticată cu noul coronavirus. Caz de COVID-19 în familia fostului secretar de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. Andreea Maioreanu a făcut public pe rețelele de socializare faptul că a fost diagnosticată cu noul coronavirus, iar informația a făcut-o publică pentru a transmite un mesaj clar celor care încă nu cred în existența acestei boli sau, și mai grav, ignoră complet regulile de distanțare socială și de protecție sanitară. Andreea spune că boala „NU este o simplă răceală”, ea reușind să se îmbolnăvească în condițiile în care s-a ferit cât a putut de orice a însemnat altceva decât distanțare socială sau nerespectarea regulilor de protecție sanitară. Suspiciunea ei este că s-ar fi îmbolnăvit la locul de muncă, ea fiind angajată la Ministerul Fondurilor Europene.

Impact în Gorj: Primarul comunei Peștișani scapă de pedeapsă. Cosmin Pigui a scăpat de pedeapsa în dosarul în care este judecat pentru instigare la fals intelectual. „Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi de inculpaţii Vintilescu Augustin Costinel şi Pigui Cosmin. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 143/28.01.2020 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Judecătoria Târgu-Jiu. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, a decis Curtea de Apel Craiova. În primăvara anului 2018, primarul Cosmin Pigui a avariat mașina din dotarea instituției cu care se afla prin localitate. Șoferul primăriei, Augustin Costinel Vintilescu, a mers a două zi după eveniment la Poliție pentru a obține dovada cu care să poată efectua reparațiile necesare, declarând că se afla la volan. Oamenii legii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal, cei doi fiind trimiși în judecată.

Pandurul: Cotețe ilegale în oraș. Primar: Nu voi demola nimic! Zeci de construcții ilegale au băgat zâzanie între mai mulți localnici din Bumbești-Jiu și autorități. Sunt gospodării improvizate unde oamenii care locuiesc la bloc obișnuiesc să crească găini sau porci. Iar asta nu se întâmplă de acum, ci de zeci de ani. Părerile oamenilor sunt împărțite. Cei care au acolo animale susțin că nu deranjează pe nimeni și au cotețe de 50 de ani lângă blocuri. Alții se plâng de zgomot și miros. Primarul a reacționat ferm. Nu va demola nimic! “Cât voi fi eu primar, aceste gospodării improvizate nu vor fi demolate. E adevărat că au fost construite abuziv, dar sunt oamenii care așa își asigura traiul familiei. Sunt construcții ridicate de peste 60 de ani și nu vor fi demolate”, a declarat Constantin Bobaru.

Gorjonline: Trei consilieri din CL Motru vor funcții în minerit. Consilierul PMP Motru, Constantin David, a negociat postul de șef al Carierei Roșiuța, poziție ocupată de liberalul Petrișor, pentru a-și oferi votul lui Gigel Jianu care vrea viceprimar. David nu este singurul care și-a scos votul la mezat. Și consilierul USR, Vasile Huidu, se vrea director la Cariera Lupoaia ori chiar adjunctul lui David la Cariera Roșiuța. Totul pentru a-și vinde votul său în CL Motru pentru Gigel Jianu. Consilierul ALDE, Ilie Petrescu face un joc similar, deoarece se vrea director la Unitatea de Închidere şi Conservare Motru, post ocupat de către liberalul Sorin Neagu, actual director. De altfel, Ilie Petrescu a pierdut funcția, la fel că și David, cu trei luni în urmă. Cei trei au obținut fiecare sub 500 de voturi la alegerile locale.

Comment here