Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Dramă într-o familie din Târgu-Jiu! „Mama mea NU a murit de COVID! Nu vor să-i facă autopsie! Vor să ne dea 30 de milioane!”. Ultimul deces, din cauza COVID-19, înregistrat în Gorj, cel al unei femei în vârstă de 62 de ani, din Târgu-Jiu, a stârnit revoltă în sânul familiei acesteia. Fiul femeii acuză că mama sa a ajuns la spital cu afecțiuni endocrine și după o săptămână familia a fost anunțată că aceasta a decedat din cauză că s-a infectat cu noul coronavirus. Bărbatul spune că i-a cumpărat medicamente de câteva mii de lei, iar după câteva zile mama sa a ieșit din comă și a fost asigurat de un medic de la Spitalul Târgu-Cărbunești că nu are simptome specifice infectării cu COVID-19, iar starea sa de sănătatea are o evoluție bună. Tânărul e contrariat de faptul că cei de la unitatea medicală refuză să-i facă autopsie mamei sale, iar cadrele medicale din ATI i-au spus surorii sale că va primi 3.000 de lei dacă semnează unele documente în care se specifică faptul că decesul femeii a survenit din cauza infectării cu COVID-19.

21 de salariați ai spitalului din Târgu-Jiu sunt pozitivi pentru coronavirus. Șapte dintre aceștia sunt medici, nouă sunt asistenți medicali, două infirmiere, un îngrijitor curățenie și unul din personal TESA. Din cei 21, doar patru sunt internați, restul fiind în izolare la domiciliu, anunță reprezentanții SJU Târgu-iu. Cei pozitivi, ce se tratează la domiciliu, vor sta departe de serviciu pentru 24 zile și vor reveni la muncă doar dacă au un test negativ.

Impact în Gorj: Doi elevi de liceu, din Gorj, au fost confirmați cu coronavirus în ultimele zile. Dacă până acum cazurile depistate erau tratate la domiciliu, acum, unul dintre școlari a avut nevoie de spitalizare. Din fericire nu se poate vorbi de răspândirea virusului în masă deoarece clasa respectivă desfășoară un program dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare. „Avem o elevă de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, de la clasa a XII-a. Fata este confirmată cu noul coronavirus și este spitalizată la spitalul din Sadu. Clasa din care face parte eleva se află în Săptămâna Altfel. De asemenea, mai avem un elev confirmat de la Colegiul Tehnic din Motru”, a spus Nicolae Negrea, inspector în cadrul ISJ Gorj.

Gorjeanul: Găsit spânzurat cu o curea în Secția de Psihiatrie a SJU. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Dolj, a fost găsit spânzurat cu o curea, de gratiile unui geam al Secției de Psihiatrie a SJU Târgu-Jiu. Acesta fusese internat chiar luni. ,,Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, cu domiciliul în comuna Măceșu de Jos, județul Dolj, spânzurat, cu o curea, de gratiile de la geam, într-un salon de izolare al Spitalului de Psihiatrie Târgu-Jiu. Acesta fusese internat ca urmare a unui apel 112 efectuat de un cetățean care l-a observat căzut pe carosabil. Bărbatul a fost izolat ca urmare a comportamentului agresiv, pe fondul consumului de alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Pandurul: Burlan le dă speranțe minerilor. Cum ar putea crește salariile la anul. Speranță pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Anul viitor ar putea veni și cu majorări salariale. Directorul companiei a explicat că acesta este un obiectiv, dar care va putea fi îndeplinit doar dacă va crește și productivitatea. „Dacă nu, câștigăm un an și apoi ne ducem acasă”, a spus Daniel Burlan. Întrebat dacă sunt șanse să crească, anul viitor, lefurile minerilor și energeticienilor, Daniel Burlan a ocolit un răspuns clar: “În funcție de programul de producție, e clar că un obiectiv al nostru este ca drepturile salariale să crească. Există prevăzută o anumită creștere a câștigului net al salariaților. Creșterea înseamnă prin creșterea productivității muncii, nu prin ieșirea la pensie a multor colegi. S-au acordat majorări salariale, bonificații suplimentare, vouchere de vacanță, tichete cadou de zilele festive. Sperăm ca, anul viitor, să avem alte condiții. O creștere salarială trebuie să fie susținută și de o creștere a productivității. Dacă creștem câștigurile fără să creștem în productivitate, câștigăm un an și după-aia ne ducem acasă. Se vor renegocia drepturile salariale”, a declarat Burlan.

Comment here