Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: A spart 11 aparate de jocuri de noroc cu o bordură! “Le-a luat la rând pe toate!”. Un tânăr din Rovinari este cercetat de polițiști pentru distrugere după ce a spart nu mai puțin de 11 aparate de jocuri de noroc într-o singură noapte. Supărat că a pierdut bani cu jocurile de noroc, tânărul a luat la rând două săli și a spart rând pe rând aparatele. Totul, sub privirile încremenite ale clienților și angajaților. Totul s-a întâmplat, în Rovinari, după miezul nopții, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Era încă deschis când bărbatul a luat o bordură și a intrat în prima sală de jocuri de noroc. A apucat să spargă acolo doar două aparate că restul erau ocupate deja de clienți și a fost oprit la timp de un angajat. Violent și băut bine, tânărul a mers în altă sală. Acolo erau doar doi clienți și o angajată care s-au temut să intervină. Cu aceeași bordură, a spart nouă aparate.

Consilieri locali, validați la a doua strigare. Cinci consilieri locali de la Motru, aleși pe lista PSD, au fost validați abia la a doua încercare. Din cauza documentației incomplete, Judecătoria Motru s-a văzut nevoită, inițial, să le invalideze mandatele. Primăria Motru a făcut contestație, iar magistrații s-au pronunțat din nou asupra acestei spețe. Este vorba despre consilierii PSD Aurel Pinoșanu, Sorin Giubelan, Răzvan Ardeiu, Gabriel Matei și Florentina Petrișor. Alți doi consilieri PSD, Claudia Samfira și Romulus Modoran, au renunţat la mandatele de consilieri locali supleanți.

Gorjonline: Frăția morarilor! Subsecretarul de stat Giurcău, chef în pandemie, la ziua unui afacerist condamnat pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Mădălin Giurcău, a participat, sâmbătă seara, în plină pandemie, alături de mai mulți oameni de afaceri din Gorj și Dolj, la o sindrofie care a avut loc la o cunoscută pensiune din comuna Runcu. Subsecretarul de stat a chefuit, pe cinste, la sărbătorirea zilei de naștere a unui afacerist craiovean condamnat, în urmă cu câțiva ani, în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals. Mai mulți oameni de afaceri din Dolj, alături de businessmanii locali, Tică Besoi, patronul unei rețele de magazine din Tg-Jiu și Cristinel Căpriță, afaceristul care deține o fabrică de pâine în oraș, au petrecut la pensiunea ”Casa din pădure”, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Impact în Gorj: Opt medici de la Spitalul Județean de Urgență au fost diagnosticați cu COVID-19. Elena Vlad, medic pneumolog din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a anunțat că a fost diagnosticată cu COVID-19. Aceasta și-a rugat pacienții să nu o mai caute, o perioadă, până când se va reface. Medicul Tatiana Grecu de la Secția ATI a declarat că SARS-CoV-2 a atins cinci cadre medicale, iar cele care au rămas fac față din ce în ce mai greu. Medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU, a declarat că sâmbătă, 24 octombrie, numărul medicilor infectați cu COVID -19 era de opt.

Gorjeanul: Politică, SRI și miros de…bani! Candidatul Pro România la Senat, fiul unui afacerist controversat, implicat în afaceri cu țigări și privatizarea Avicola. Propunerea Pro România pentru locul 1 pe lista pentru Senat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, este Alexandru Baicu Ciudin, un tânăr cu origini în Gorj, ajuns, prin conjunctura politică generată de fuziunea ALDE cu Pro România, să candideze în județul natal al tatălui său, implicat, în urmă cu două decenii, în unele afaceri controversate la Târgu-Jiu. Alexandru Baicu Ciudin este director general adjunct al Administrației Fondului Imobiliar din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București și membru în Consiliul de Administrație al Depogaz Ploiești SRL, filiala de înmagazinare a gazelor naturale care aparține Romgaz SA, iar printre altele, trebuie menționat că și-a finalizat studiile la Colegiul Național de Informații. Ciudin a fost președinte al ALDE Sector 5, poziție din care a demisionat, pentru a putea candida pe listele partidului lui Ponta. Deși s-ar părea că nu are prea multe legături cu Gorjul, Alexandru Baicu Ciudin este cunoscut în anumite cercuri de influență din județ, prin intermediul tatălui său, Iulian Ciudin, om de afaceri originar din comuna Vladimir.

Comment here