Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Cea mai importantă carieră din cadrul CEO își va relua activitatea. Cariera minieră Roșia, cea mai importantă din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), își va relua activitatea, după ce luni de zile a existat un blocaj ca urmare a anulării acordului de mediu de către instanța de judecată. Reprezentanții companiei au reluat procedurile și a fost obținut un nou aviz, astfel că activitatea Carierei Roșia urmează să fie deblocată. „Urmează să se deblocheze Cariera Roșia, care a fost blocată după ce a fost anulat acordul de mediu, ca urmare a unei acțiuni a organizației Bankwatch, cu care avem foarte multe litigii, fie pe scoateri, fie pe exproprieri. Se va debloca“ a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

Pandurul: Șase vieți salvate într-o jumătate de oră. Cum a fost posibil. O angajată a unei primării din Gorj a oferit o adevărată lecție de viață. S-a infectat cu noul coronavirus, iar experiența din spital a marcat-o atât de mult încât și-a dorit să dea o mână de ajutor celorlalți bolnavi. A donat de două ori plasmă până acum, iar gestul ei va salva șase bolnavi infectați cu SARS-CoV2 care se află în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din țară. Ileana Popescu are 44 de ani și lucrează ca inginer la cadastru în cadrul Primăriei Hurezani. Nu știe de unde s-a infectat cu noul coronavirus. A fost singura din familie care a fost testată pozitiv, dar virusul nu a demoralizat-o. Dimpotrivă. A făcut-o să lupte mai multe și a învins. După două săptămâni, s-a vindecat și a plecat din spital cu un singur gând: să facă ceva pentru bolnavii aflați pe patul de spital, în stare gravă.

Un deceniu de pușcărie pentru un cunoscut executor din Gorj. Nicolae Gagiu, unul dintre cei mai cunoscuți executori judecătorești din Gorj, acuzat că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu 6 milioane de lei, a fost condamnat, în primă instanță, la 10 ani de pușcărie. Sentința a fost pronunțată, joi, de magistrații Curții de Apel Craiova. nstanța a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de Complexul Energetic Oltenia, Gagiu fiind obligat la plata sumei de 5.924.320,74 lei cu titlu de daune materiale. Din acest motiv, instanța a menținut măsura asiguratorie a sechestrului instituită de DNA Craiova, pe mai multe bunuri ale executorului judecătoresc.

Gorjonline: Poluare accidentală cu țiței pe terenurile cetățenilor din Țicleni! Un incident a fost sesizat, miercuri, Gărzii de Mediu Gorj de cetățeni din Țicleni care și-au găsit terenurile agricole poluate cu țiței. Comisarii de la Garda de Mediu s-au deplasat la fața locului și au amendat operatorul economic vinovat de producerea a avariei. Terenurile efectuate trebuie ecologizate tot de firma amendată cu 50.000 de lei.

Gorjeanul: Belgher a pierdut mandatul de consilier local. Instanța de judecată nu a validat mandatul de consilier local pe care Arthur Leonida Belgher l-a obținut în urma alegerilor de luna trecută și, astfel, acesta este scos din jocul politic de la Alimpești. După ce timp de două decenii le-a făcut zile fripte tuturor aleșilor din comună, acesta își pierde acum mandatul, deși a fost votat de către alegători. Mandatul său, ca și ale celorlalți aleși din Alimpești, trebuiau, inițial, validate la Judecătoria Novaci, dar instanța nu a dat o sentință favorabilă și, astfel, Belgher a contestat-o. Verdictul final a fost pronunțat, ieri, și nu îi este favorabil acestuia. „Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22.10.2020”, a decis Tribunalul Gorj. Belgher spune că nu îl mai surprinde nimic, dar crede că a fost din nou nedreptățit.

Comment here