Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Managerul Mitroi și juristul Nicu țin la „SECRET” raportul Curții de Conturi, întocmit la Serviciul de Ambulanță, pentru a nu-și pierde funcțiile. Camera de Conturi a întocmit, în acest an, un raport, în urma auditului financiar asupra contului de execuție bugetară pentru anul precedent, la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Mai exact, inspectorii de conturi au verificat modul în care au fost cheltuiți banii din bugetul SAJ, în 2019, iar situația e una dezastruoasă, așa că managerul Constantin Mitroi, ajutat de juristul instituției, pensionarul Marian Nicu, ține raportul la ”secret”, iar unele măsuri dispuse de Curtea de Conturi au fost contestate în instanță. În acest fel, Mitroi încearcă cu disperare să scape de un eventual stigmat de ”management defectuos” și să-și securizeze postul.

Impact în Gorj: Firma care a câștigat premiul «Bus of The Year» ar putea furniza troleibuzele pentru Târgu-Jiu. Societatea poloneză Solaris Bus & Coach ar putea să livreze troleibuzele pentru municipiul Târgu Jiu. „Solaris Bus & Coach este unic ofertant pentru cele două loturi de troleibuze pe care le așteptăm la Târgu Jiu. Este vorba de primul proiect cu fonduri europene prin care achiziționăm 20 de troleibuze noi dintre care 9 cu autonomie extinsă. Am fost anunțat că s-a finalizat termenul în care se puteau depune oferte la Ministerul Dezvoltării, iar unicul ofertant, SOLARIS BUS & COACH, este un producător polonez de vehicule de transport în comun, foarte cunoscut la nivel european și care, în anul 2017, a câștigat prestigiosul premiu «Bus of The Year» cu un autobuz electric de excepție“, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Gorjeanul: Pădurari încătușați 24 de ore pentru furt de lemne! Procurorii gorjeni par să se fi pus serios pe treabă în această toamnă pentru a stopa jafurile din pădurile județului și au mai reținut doi pădurari implicați în furt de lemne din pădurile de care ar fi trebuit să aibă grijă. Cei doi provin din zona Târgu-Cărbunești și sunt reținuți la câteva zile după ce colegi de-ai lor din Tismana și Peștișani au primit mandate de arestare la domiciliu pentru același gen de fapte. De această dată pentru cei doi anchetatori nu au mai cerut arest la domiciliu, ci au dispus controlul judiciar, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pandurul: Daniel Burlan: Ar fi un dezastru ecologic dacă s-ar închide CEO. “Ar fi un dezastru ecologic dacă s-ar închide Complexul Energetic Oltenia”! Afirmația îi aparține chiar managerului companiei, care face referire la terenurile care trebuie repuse în circuitul silvic sau redate agriculturii după ce nu se mai excavează. Astfel, compania trebuie să le refacă din mers, după fiecare etapă, și obligată să nu lase terenuri răvășite în urmă. Toate aceste activități de refacere a terenurilor, susține Daniel Burlan, se fac etapizat. “Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, la momentul acesta, Complexul Energetic Oltenia ar intra în faliment și toate aceste terenuri ar rămâne așa cum sunt. Ce costuri imense vor fi pentru a reface zona afectată. Dacă acum arată într-un anumit fel, și ar fi un dezastru ecologic dacă s-ar închide CEO, pe măsură ce înaintăm cu fronturile, prin modelarea haldelor de steril și a depunerilor, acest impact se diminuează. Costurile, la final, vor fi mai mici. Noi avem constituite garanții de mediu cu care vom reface aceste zone” a declarat Daniel Burlan.

Comment here