Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Anton: România are în vedere înlocuirea treptată a cărbunelui. România are un mix energetic relativ echilibrat, care poate face față majorității situațiilor, a spus ministrul Energiei, Anton Anton, în cadrul unei conferinţe pe teme energetice. Anton a precizat că ţara noastră va mai utiliza cărbunele o bună perioadă de timp, avându-se în vedere înlocuirea treptată cu gazele. „Ţările au un plan bine pus la punct de eliminare a cărbunelui, în timp. Acelaşi plan îl avem şi noi, înlocuirea treptată a centralelor pe cărbune cu centrale pe gaz. Stocarea pe gaze este una dintre soluțiile noi pe care Europa le ia în discuție… Noi construim o unitate pe gaz la centrala de la Craiova și utilizăm depozitul de la Ghercești, care este la doi pași de centrala de la Craiova”, a precizat Anton.

Condamnare definitivă pentru Belgher. Punct final în dosarul în care Leonida Belgher a fost judecat pentru că ar fi condus fără permis, lucru pe care acesta l-a negat categoric. Pedeapsa de 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare dispusă, ieri, de Curtea de Apel Craiova este una favorabilă procurorilor, inculpatul fiind condamnat la închisoare cu suspendare, cu interzicerea unor drepturi civile.

Pandurul: Investiție de aproximativ 50 de milioane de euro în Gorj. Sistemul de tratare a gazelor realizat la Hurezani de OMV Petrom a fost finalizat. Este vorba despre o investiție de 50 de milioane de euro, parte dintr-un program de investiții de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea la Hurezani a unui hub de gaze care deservește producția de gaze din Sud Estul României. Investiția de aproximativ 50 de milioane de euro a inclus construcția unei stații de tratare a gazelor cu o capacitate maximă de 6 milioane metri cubi de gaze naturale zilnic, și construirea infrastructurii de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producție și cu sistemul național de transport pentru gaze și condensat.

Boza a prezentat situația financiară a CEO: Nu e roză, dar nici neagră. Conducerea Complexului Energetic Oltenia le-a prezentat sindicatelor situația economică a companiei. Sorin Boza, președintele Directoratului, nu a descris-o ca fiind una roză, „dar nici neagră, dificilă așa cum vorbesc mulți”. Boza nu a făcut prea multe dezvăluiri în privința cifrelor, dar a subliniat că și greva generală de la începutul anului a făcut compania să piardă bani.

Gorj Domino: Peste 5,8 miliarde de lei vechi, prejudiciu la o PRIMĂRIE din Gorj! Edilul s-a pontat la serviciu deși era în vacanță în Israel. Camera de Conturi Gorj a transmis la începutul acestei luni Consiliului Local Țicleni raportul de audit financiar întocmit în luna mai după controlul realizat la primăria din localitate. Raportul cuprinde activitatea financiar-contabilă a Primăriei Țicleni pe anul 2018, în cuprinsul său fiind precizate o serie întreagă de nereguli privind felul în care șefii administrației locale au cheltuit banul public. Verificatorii Camerei de Conturi Gorj subliniază în cuprinsul raportului că primăria a efectuat plăți nelegale privind salarizarea celor două bibliotecare angajate la biblioteca orășenească. S-a mai constatat neraportarea prin pontaje și ștate de plată a zilelor de concediu de odihnă efectuate anul trecut de primarul localității, Radu Constantin, acesta plecând în vacanță în Israel în timp ce s-a pontat la muncă, dar și modul precar cum s-au realizat plățile la mai multe obiective de investiții din localitate, unul dintre acestea fiind chiar cel privind reabilitarea primăriei.

Impact în Gorj: Meciul din Supercupa României nu se mai juca la Târgu-Jiu, cu toate că, ieri dimineața, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunța că evenimentul sportiv a fost bătut în cuie cu Federația Română de Fotbal. După câteva ore, FRF a emis un comunicat care anunța că Supercupa dintre CFR Cluj, campioana din acest sezon, și câștigătoarea Cupei, FC Viitorul, se va juca la Ploiești: „În cadrul ședinței de Comitet Executiv s-a decis ca Supercupa României, ediția 2018/2019, să se dispute pe 6 iulie. Partida va fi găzduită de stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, unde s-a desfășurat și Cupa României“ se arată în comunicatul FRF.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here