Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Test Covid pentru un copil de doi ani și jumătate ajuns la Spitalul Bumbești-Jiu! Părinții au refuzat prelevarea de probe. Părinții unui copil de doi ani și jumătate din Turcinești, ajuns, luni, la Spitalul Bumbești-Jiu, deshidratat și cu stări de vomă, au refuzat testarea Covid-19 impusă minorului de către personalul medical. Aparținătorii au considerat absurdă testarea, cu atât mai mult cu cât copilul a primit doar o perfuzie și nu a rămas internat în spital. Tatăl copilului a sesizat Avocatul Poporului pe motiv că testarea pacienților este o practică care nu se impune pacienților care vin la un consult medical și nu rămân internați.

Gorjonline: Cum a primit mită șeful Ocolului Tismana. Ies informații uluitoare din dosarul în care sunt cercetați cei trei ingineri silvici, doi pădurari și un afacerist. Cei șase sunt acuzați de procurori ca furau ca-n codru la Tismana și Peștișani, iar din anchetă reiese clar că șeful ocolului silvic din Tismana a luat, repetat, mită. Inițial, în dosar au fost reținuți Șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, inginerii silvici Alexandru Grecescu și Tiberiu Nicolae Logăscu, tehnicianul silvic Daniel Văcaru, pădurarul Daniel Tănasie și omul de afaceri Petrișor Tănasie, zis „Pașa”. Ulterior, Tribunalul Gorj a decis doar control judiciar pentru cei șase, dar Curtea de Apel Craiova i-a arestat la domiciliu. Din referatul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj rezultă că gruparea era foarte bine organizată, existând o înțelegere între personalul silvic de la Ocoalele Silvice Tismana și Brâncuși și agenții economici care exploatează lemnul, pădurarii și inginerii silvici primind mită pentru a închide ochii la furturile din pădure. Mai exact, inginerii silvici marcau arborii subțiri, iar agenții economici îi tăiau pe cei de mari dimensiuni, fiind efectuate mai multe transporturi de lemn în baza aceluiași aviz. Ulterior, inginerii silvici implicați în furt marcau cioturile tăiate ilegal ca fiind arbori doborâți de vânt. În schimbul acestor servicii, inginerul silvic Tiberiu Logăescu a primit în folosință un autoturism BMW seria 7 de la patronul unei fabrici de cherestea, polițele de asigurare fiind plătite de firma acestuia. Procurorii au mai descoperit că o fabrică de cherestea era administrată de cumnata unui pădurar din ocolul silvic Tismana, de unde se tăia ilegal lemn. La dosar sunt și înregistrări telefonice, în care afaceristul Petrișor , unul dintre inculpați, recunoaște că i-a dat de trei ori mită șefului de ocol din Tismana.

Pandurul: Surse: Cine deschide listele PSD în Gorj. Social-democrații gorjeni nu au dat, luni ,un vot final pe listele pentru alegerile parlamentare, dar l-au mandatat pe președintele Mihai Weber să meargă la București cu propunerile făcute. Potrivit unor surse din partid, propunerea cu cele mai mari șanse este cea a primarului ales din Motru, Cosmin Morega. Acesta ar fi propus ca lista la Senat să fie deschisă de Cristinel Rujan – fost prefect, intrat de curând în politică. La Camera Deputaților, primul loc nu este pus în discuție, acesta fiindu-i rezervat lui Mihai Weber, iar pe locul al doilea ar putea fi Claudiu Manta. Florin Cârciumaru, senator, nu ar mai prinde un loc eligibil, dar este așteptat la Pro România, unde ar putea candida la Senat.

Impact în Gorj: Gherghe înlocuit cu Răscol, în Consiliul Local Târgu-Jiu. Se produc schimbări în Consiliul Local Târgu-Jiu, înainte ca noii consilieri să-și primească mandatele. Social-democratul Mihai Gherghe a renunțat la calitatea de ales local după ce s-a constatat că riscă să fie în incompatibilitate. A decis să rămână cu funcția deținută în societatea Aparegio. “Modificările de pe lista PSD apar ca urmare a stării de incompatibilitate pe care domnul Gherghe ar putea să o aibă dacă ar rămâne în Consiliul Local, întrucât deține și funcția de director tehnic în cadrul societății Aparegio, acolo unde Primăria Târgu Jiu și CL este asociat în ADIA și, automat, unul dintre asociații care gestionează și corodonează activitatea și pentru Aparegio. Este firesc ca un conducător al acestei societăți să nu facă parte și din forul de decizie, adică CL, drept pentru care domnul Gherghe și-a depus demisia. În locul său va fi promovat domnul Gabriel Răscol, director al Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu care va reîntregi echipa PSD”, a trasmis președintele executive al PSD Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

Comment here