Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Arestat la domiciliu, un liberal a fost validat consilier local. Inginerul Tiberiu Nicolae Logăscu, angajat al Ocolului Silvic „Constantin Brâncuși”, reținut și, ulterior, arestat la domiciliu în dosarul mitei și furtului de arbori din pădurile de la Tismana și Peștișani, a fost validat în funcția de consilier local. El a candidat pe lista PNL, pe un loc eligibil. Inginerul Logăscu se află în arest la domiciliu până pe data de 12 noiembrie, alături de alți cinci angajați ai Ocolului Silvic Tismana, inclusiv șeful de ocol Ion Tăerel. Timp de 2 ani, Logăscu s-a folosit de un BMW seria 7, „cadou” oferit de firma care exploata lemne în zonă.

Revoltă la Mătăsari: Ne-au tăiat apa în plină pandemie. Mai mulți localnici din comuna gorjeană Mătăsari au protestat în fața primăriei, vineri. Oamenii sunt extrem de revoltați pentru faptul că au rămas fără apă la robinete, tocmai acum în plină pandemie. Motivul ar fi legat de schimbarea unei conducte de alimentare cu apă. Zece familii din Mătăsari au rămas fără apă de aproximativ o săptămână și asta după ce a fost înlocuită vechea conductă de alimentare cu una nouă, însă nu pentru toți. Revoltați pe situație, oamenii au mers în fața primăriei pentru a cere să fie racordați și ei la noua conductă.

Gorjeanul: Licitații reluate pentru retehnologizarea UM Sadu. Uzina Mecanică Sadu a reluat licitațiile pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru retehnologizarea unității. Deși compania are banii necesari în conturi, aceștia nu au putut fi cheltuiți. Utilajele de care UM Sadu are nevoie se găsesc cu preponderență în state din afara Uniunii Europene. O firmă din Ucraina a cerut să-i fie achitat un avans, însă legislația țării noastre nu permite acest lucru, fiind vorba de un stat non-UE. Fabrica de la Bumbești-Jiu organizează patru licitații deschise, de peste 6 milioane de lei, pentru achiziția de mașini de aspect vizual, de etanșat, capsulat și împachetat muniție de infanterie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17-18 noiembrie.

Gorjonline: Afaceristul Sarcină vinde 20 de proprietăți în Gorj și Hunedoara. Nicolae Sarcină a decis să vândă o mare parte dintre proprietățile deținute de Succes Nic Com SRL. Activele firmei depășesc valoarea de 160 de milioane de lei. Bunurile se vad pe site-ul administratorului judiciar, firma fiind în reorganizare. Cea mai valoroasă proprietate se vinde cu 5,4 milioane de euro, fiind situată pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu în Târgu Jiu. Cu peste 5 milioane de lei se vinde și spațiul administrativ deținut de Succes pe strada Unirii în municipiu. Fosta Fabrică de Bere este și ea scoasă la mezat pentru 2,4 milioane de lei.

Impact în Gorj: Turiști rămași blocați pe Transalpina din cauza zăpezii. Șapte turiști aflați în trei mașini au rămas blocați, sâmbătă seară, pe Transalpina. Autoturismele nu au mai putut înainta în zona Pasului Urdele, la o altitudine de peste 2000 de metri, din cauza stratului de zăpadă căzut și a stratului de gheață format pe carosabil. Salvamontiștii gorjeni au intervenit pentru a ajuta persoanele rămase înzăpezite. „În ultimele 24 de ore în zona a nins, un strat compact de zăpadă așternându-se începând cu altitudinea de 1800 metri“, a anunțat Salvamont Gorj.

Comment here