Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: ȘOCANT! Ciobanul Vasile s-a întors din MORȚI! Familia l-a luat de la morgă și l-a ÎNMORMÂNTAT, deși era VIU. Situație stranie trăită de un bărbat din Bolboși care a descoperit că a fost înmormântat de familie. După câteva luni în care n-a mai dat niciun semn de viață, Vasile s-a întors din morți și i-a șocat pe apropiații săi când a sunat acasă. Organele judiciare din Hunedoara l-au exhumat, joi, pe cel care fusese înmormântat în locul ciobanului din Bolboși și fac cercetări cu privire la decesul acestuia. Vasile povestește, cu un umor pe alocuri macabru, întâmplarea vieții și morții sale și concluzionează fericit: ”Bine că sunt viu!”. Vasile Neprea, în vârstă de 59 de ani, a fost o vreme cioban pe lângă Petrila, în Valea Jiului, la un primar din zonă. La finele lui 2018, bărbatul s-a supărat pe patronul său și a plecat de la ferma de oi, fără să anunțe pe nimeni, fără acte și fără telefon. Cum n-a mai dat nici un semn de viață, după câteva luni, a fost dat dispărut. La sfârșitul lunii februarie a anului trecut, într-o fântână din zona Petroșani, a fost găsit cadavrul unui bărbat. Autoritățile au ajuns la concluzia că bărbatul mort este Vasile Neprea și au chemat rudele să-l recunoască la morgă.

Impact în Gorj: A început construcția fabricii de cărămizi tip BCA de la Târgu-Cărbunești. Conducerea Primăriei orașului Târgu-Cărbunești a emis autorizația pentru construirea fabricii de cărămizi de tip BCA, unde vor lucra aproximativ 140 de salariați. Primarul Dănuț Birău a declarat că investiția se ridică la 7 milioane de euro. Fabrica de cărămizi tip BCA ar putea fi deschisă în aproximativ un an de zile.

Șantierul de modernizare a străzii Calea Eroilor, abandonat. Trecătorii și proprietarii de locuințe sunt revoltați. Șantierul de amenajare a străzii Calea Eroilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu este abandonat, după ce muncitorii au „reușit“ doar să sape șanțuri imense pe o jumătate de stradă. Acest drum este deosebit de important deoarece face parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ realizat de marele sculptor Constantin Brâncuși, astfel încât este declarat monument istoric de importanță majoră. Lucrările sunt realizate de societatea „Consorzio Stabile“ EBG din Italia, dar cele mai multe dintre fazele de execuție au fost subcontractate unor firme românești. Muncitorii au decopertat jumătate din stradă și cam atât. De o perioadă bună de timp nu se mai lucrează.

Gorjeanul: Un fost lider de partid din Motru a decedat în Spitalul COVID Târgu-Cărbunești. Ion Cojocaru, fostul președinte al ALDE Motru, trecut la PPU SL în vara acestui an, a decedat joi în timp ce era internat în Spitalul Târgu-Cărbunești, unitate suport COVID, loc în care se afla sub tratament după ce a contractat virusul. Fostul ales local nu a răspuns la tratamentul administrat deși s-au încercat imposibilul iar, ieri, se luase în calcul un transfer al acestuia la un spital din București. Cojocaru suferea de un cancer pe care îl ținea sub control făcând tratamente de specialitate asta și pentru că zona afectată nu putea fi operabilă, spun apropiați ai acestuia.

Pandurul: Morega, validat primar. Cinci renunțări în Consiliul Local Motru. Primarul din Motru, Cosmin Morega, a fost validat, miercuri, de instanța de judecată. Joi, Judecătoria Motru a validat și mandatele noilor consilieri locali. Au existat și cinci retrageri de pe lista PSD. Fostul primar Dorin Hanu a renunţat la mandatul de consilier local, acesta fiind validat pentru un post în Consiliul Județean. Au mai fost invalidate mandatele lui Cosmin Morega, ales primar, Cristian Nicolcioiu, Ramona Flueraşu și Maria-Lavinia Udriştioiu. Pe lista PSD au mai rămas doar Vasile Mîrşu, Constantin Colţatu-Neghină și Nicolae Olaru. În locul celor retrași vor intra în Consiliul Local următorii candidați de pe lista PSD. PNL îi va avea ca reprezentanți pe fostul primar Gigel Jianu, Sorin Ioan Iovan, Ion Sanda, Dumitru Pintea, Ion Iorga și Vasile Bălan. Constantin David și Niculina Chiţulescu au câștigat mandatele pe lista Partidului Mişcarea Populară. Alianța USR- PLUS are doi consilieri locali – Florea Preda și Vasile Huidu. Fostul senator Ilie Petrescu a reușit să intre din nou în Consiliul Local Motru, pe lista Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor- ALDE.

Comment here