Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: DECIZIE! Șeful Ocolului Silvic Tismana, arestat la domiciliu. Și nu este singurul. Cei cinci inculpați de la Ocolul Silvic Tismana și Ocolul Silvic „Brâncuși” nu scapă de arestul la domiciliu. Procurorii au contestat măsura controlului judiciar dispusă în acest caz de Tribunalul Gorj, iar Curtea de Apel Craiova a admis cererea Parchetului. Astfel, lotul de inculpați, în frunte cu șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, va sta în arest la domiciliu vreme de 30 de zile. Decizia instanței este definitivă. Pe durata arestului la domiciliu, pădurarii nu au voie să comunice cu martorii din dosar sau să părăsească locuința fără încuviințarea instanței.

Iulian Popescu pleacă din conducerea CE Oltenia. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au votat pentru prelungirea mandatelor a cinci supraveghetori. Pe listă nu mai apar Iulian Popescu – cel care a candidat la alegerile locale din partea PNL, dar nici Răzvan Ionescu – despre care presa locală a scris că este specialist în nutriție. Iulian Popescu a spus în mai multe rânduri că vrea să plece din CS. În Consiliul de Supraveghere au rămas cinci persoane, după cum rezultă dintr-un comunicat al companiei: „În data de 12 octombrie 2020, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat prelungirea duratei mandatului pentru următorii membri ai Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia: Constantin Săceanu, Dumitru Mărculescu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Cosmin Ionuț Mitrică, Petre Mădălin Georgescu”.

Gorjonline: Fostul lider al ALDE Motru, internat cu coronavirus. Ion Cojocaru, fostul lider al ALDE Motru, candidat PPU SL la alegerile locale, a fost depistat cu coronavirus. Cojocaru se află internat la Spitalul COVID de la Târgu-Cărbunești. Ion Cojocaru a fost consilier local ALDE în mandatul 2016-2020 în CL Motru. A condus în calitate de președinte ALDE Motru acesta rupându-se de partid în luna august, după o discuție cu liderul organizației județene, Ninel Muja, pe marginea sediului ALDE din localitate. A candidat apoi din partea PPU SL la alegeri locale de luna trecută, nereușind să intre în CL.

Impact în Gorj: S-a stabilit firma care va concesiona telescaunul de la Rânca. Consiliul Județean Gorj va concesiona telescaunul de pe pârtia de la baza vârfului Păpușa societății CTM Rânca SRL, care a fost declarată câștigătoare în urma finalizării procedurii de licitație. Firma administrează și restul pârtiilor din Rânca și este condusă de Vasile Mitroi. Investiția în pârtia și instalația de transport de la baza vârfului Păpușa a fost realizată în urmă cu mai mulți ani din fonduri europene, dar a fost ineficientă deoarece poziționarea este către soare în cea mai mare parte a zile și este nevoie de o instalație pentru producerea de zăpadă artificială. Astfel, pârtia a funcționat doar într-un singur an, iar instalația de transport a fost folosită doar pentru plimbarea turiștilor.

Gorjeanul: Demarează, din nou, curățarea operelor brâncușiene de la Târgu-Jiu. Începând de astăzi, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” va demara procedura de intervenție de urgență asupra componentelor artistice din piatră din cadrul Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu. Serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor sunt asigurate de firma SC MoldRestCom SRL, în baza contractului încheiat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, în calitatea sa de administrator al Ansamblului brâncuşian, valoarea contractului fiind de 156.929,50 lei.

Comment here