Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Profesoară confirmată cu coronavirus. Un alt caz de coronavirus a fost confirmat în rândul cadrelor didactice din Gorj. De această dată este vorba despre o profesoară de la Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, care avea însă ore și la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu. Aceasta a intrat în carantină. Deocamdată nu au fost dispuse alte măsuri, așteptându-se rezultatul anchetei epidemiologice.

Patru focare noi de pestă porcină africană în localitățile Stoina și Căpreni. Sfârșitul săptămânii trecute a adus cifre nu prea îmbucurătoare privind focarele active de pestă porcină africană, de la nivelul județului Gorj. Conducerea Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a anunțat  că buletinele de analiză, ieșite zilele trecute, au confirmat încă patru cazuri noi de pestă, în două localități, după ce în urmă cu mai bine de o săptămână, un focar a fost depistat la Scoarța. ,,Vineri, ni s-au mai confirmat, conform buletinelor de analiză, încă patru focare noi. Astfel, avem două la Căpreni și două la Stoina. Nu este vorba de ferme sau altceva, ci doar de animale aflate în gospodăriile unor cetățeni. Am procedat la eliminarea porcinelor și luarea măsurilor specifice. La ora actuală, în județ avem 20 de focare de pestă porcină africană”, a declarat Sorin Ștefănescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

Pandurul: Amendament la Legea pensiilor pentru locuitorii unor comune din Gorj. A crescut numărul localităților din județ în care locuitorii se vor putea pensiona mai devreme cu 2 ani, conform unui amendament la Legea Pensiilor. Acesta a fost votat în ședința de marți, în Plenul Camerei Deputaților, fiind al deputatului liberal, Dan Vîlceanu. După acordarea votului, vor beneficia de pensionare mai devreme locuitorii din: Bâlteni, Ionesti, Prigoria, Bustuchin, Câlnic, Roșia de Amaradia, afectați de poluarea permanentă. Localitățile prinse inițial în lege sunt: Rovinari, Turceni, Motru, Brăneşti, Dragotești, Fărcășești, Mătăsari, Negomir, Plopșoru, Urdari.

Impact în Gorj: Nume noi pentru parlamentare! Cine își dorește un mandat în fruntea țării. Social-democrații se află în plin proces de stabilire a candidaților. Mai mulți pesediști și-au manifestat intenția de a candida, printre ei, lideri de organizații, nou veniți în partid. ”Până la ora actuală știu că și-au manifestat intenția și probabil că au și depus, nu știu dacă toți, dar pot să vă dau câteva nume. Este vorba despre domnul senator Florin Cârciumaru, senatorul Scarlat Iriza, Claudiu Manta, doamna deputat Elvira Șarapatin, domnul Cristi Rujan intenționa, Mihai Gherghe și sunt mai multe nume. Este deschisă lista pentru oricine. Trebuie să facă o scrisoare de intenție și să aibă în spate un CV cu experiența profesională. Bănuiesc că săptămâna viitoare vom avea și lista, în ordinea stabilită. Vom avea discuții cu conducerea de la centru. Din câte ni s-a spus, sunt niște criterii și va fi și un interviu pe care cei ce candidează trebuie să îl poarte la București” a declarat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

Gorjonline: Se vor face teste pentru COVID-19 și la Cărbunești. Spitalul suport din orașul Târgu-Cărbunești va beneficia în curând de un aparat PCR pentru efectuarea testelor de COVID-19. Acesta va fi achiziționat cu sprjinul Ministerului Sănătății, care va asigura cea mai mare parte din fonduri, dar și cu sprijinul primăriei orașului Târgu-Cărbunești. „Vom face o solicitare către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui aparat PCR ca să putem face teste la Târgu-Cărbunești. Primăria va suporta o finanțare de zece la sută din acest cost total al aparatului. Contribuția primăriei va fi de 80.000, iar cea mai mare sumă, de 90%, va fi asigurată de către Ministerul Sănătății”, a declarat primarul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Comment here