Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Anchetă internă la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-a autosesizat în urma apariției în presa locală a unui articol cu privire la unele nereguli care se petrec la Secția Psihiatrie a unității medicale. Astfel, o pacientă a manifestat simptome specifice de infectare cu noul coronavirus, dar a fost testată după mai multe zile, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, registratorul Laboratorului de genetică unde se efectuează testele de COVID-19 a venit la sala de tratamente de la Secția de psihiatrie și ar fi stat mai mult timp în compania asistentei șefe. Ulterior, registratorul a fost depistat pozitiv la testul de COVID-19. Cadrele medicale sunt nemulțumite de faptul că nu s-a efectuat o anchetă epidemiologică. Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a precizat că s-a luat decizia de a se demara o anchetă internă.

Gorjonline: Un procuror din Gorj, pe cai mari în DNA. Secţia pentru procurori a CSM urmează să decidă, în şedinţa de astăzi numirea lui Gheorghe Emil Moţa în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Moţa este procurorul din Gorj care a remediat cea mai mare eroare a justiţiei din România: cazul Ţundrea, bărbatul care a stat în închisoare 12 ani pentru omor, și a dispus revizuirea solicitând efectuarea unor probe ADN, care au demonstrat că nu Țundrea a fost autorul crimei. Gheorghe Moţa a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj până în mai 2007, când plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a revocat. În 2012, procurorul gorjean Gheorghe Emil Moţa a fost reclamat de procurorul general al României de la acel moment, Laura Codruţa Kovesi, la Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a criticat faptul că judecători de la Tribunalul Golj nu au arestat trei persoane, puse sub acuzare de el. Moţa susţinea într-un interviu că judecătorii Tribunalului Gorj sunt lipsiţi de curaj în privinţa aprobării cererilor sale pentru arestările de 29 de zile pentru persoanele cu notorietate cercetate de el. Tot în 2012, Moţa a candidat fără succes pentru funcţia de procuror general al României, la finalul celui de-al doilea mandat al Laurei Codruţa Kovesi.

Pandurul: Verdict în dosarul unor foști directori din CE Oltenia. Nouă foști sau actuali directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost dați în judecată de companie. Este vorba despre o acțiune în răspundere patrimonială, iar procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj, la data de 28 iunie 2018. Lista pârâților este deschisă de fostul director Laurențiu Ciurel și este completată de Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medințu, Mirela Vâlceanu, Ionel Ilie, Ninu Carmen, Ștefan Constantin și Gheorghe Copaci. Cu toții au trebuit să dea explicații în fața magistraților despre modul în care a fost încheiată afacerea Vitol, după ce un control ANAF a stabilit o pagubă adusă CE Oltenia de aproape 700.000 de euro. Procesul a fost amânat de mai multe ori, pentru efectuarea unei expertize contabile. Pe 5 octombrie, Tribunalul Gorj a amânat pronunțarea cu o săptămână. Luni, judecătorii gorjeni au decis să repună cauza pe rol.

Gorjeanul: Paraschiv nu candidează la parlamentare. Mihai Paraschiv, unul dintre apropiații primarului Marcel Romanescu, a anunțat, ieri, că nu este interesat de o candidatură la alegerile parlamentare de peste nici două luni. Șeful societății de transport în comun din municipiu, Transloc SA, a menționat că preferă să rămână în fruntea acestei companii pentru a-și putea duce proiectele la bun sfârșit. Printre acestea se numără și cel de modernizare a parcului auto, dar și al rețelei de troleibuze. Liberalii au făcut publice câteva nume pe care le susțin la alegerile parlamentare din decembrie, printre ele fiind și cel al lui Mihai Paraschiv.

Comment here