Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Presiune pe CE Oltenia! Parlamentul European a votat reducerea cu 60% a emisiilor de gaze până în 2030. Parlamentul European (PE) a votat reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră în Uniunea Europeană cu 60% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, conform rezultatelor votului, făcute publice, săptămâna trecută. Obiectivul aprobat de PE este mai ambiţios decât reducerea emisiilor cu cel puţin 55% până în 2030 propusă de Comisia Europeană, luna trecută. Pentru România va fi dificilă atingerea acestei ținte, mai ales că perioada de referință nu este deloc avantajoasă, și se spera să se obțină anii 1987-1988 ca perioadă de referință, deoarece atunci industria românească era cea mai poluatoare, însă în 1990, începuse deja căderea industriei, ceea ce înseamnă că și nivelul de poluare era mai scăzut. Noua țintă impusă prin votul PE implică, pentru România, în primul rând, să renunțe la producerea energiei pe bază de cărbune și înlocuirea acesteia cu “energie verde”. În noul contex, crește presiunea pe Complexul Energetic Oltenia care, oricum, era presat de Green Deal-ul European, așa că e foarte posibil ca anumite termene din Planul de Restructurare și Decarbonare 2020-2025 să fie devansate sau și mai grav, acestea să nu poată fi respectate. Planul include, printre altele, construcția a unor grupuri de producție pe gaze, de câte 400 MW, la sucursalele Ișalnița și Turceni, construirea a patru parcuri fotovoltaice, precum și reabilitatea, modernizarea și retehnologizarea microhidrocentralei de la Turceni.

Pandurul: Scandal în fața obștii din Novaci. Pădurea, dată austriecilor! Zeci de persoane din localitatea Novaci, dar și din Baia de Fier, au protestat, duminică după-amiază, în fața Obștii ”Bălcești Vlădoi”. Președintele acestei obști, împreună cu alți 6 consilieri ar fi semnat un contract de concesiune cu o firmă austriacă pentru a fi realizat un fond de vânătoare, fiind vorba despre aproximativ 700 de hectare. Aparținătorii terenurilor spun că habar nu aveau despre acest lucru și vor rezilierea contractului. 

Primar supărat că nimeni nu-i conduce la groapă pe decedații de Covid. Doi localnici din comuna Cătunele, județul Gorj, au murit în ultimele zile ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Primarul localității este supărat că a găsit cu  greu oameni care să le ducă crucea sau steagul. “Această săptămână a fost una neagră pentru comunitatea noastră deoarece au fost înmormantate două persoane care au fost infectate cu Coronavirus. Personal m-am ocupat de tot ce înseamnă funeralii. Am rămas cu un gol în suflet când am văzut că nu avea cine duce crucea sau steagul. Nu mai vorbim de împărțirea pachetelor. De ce? Vă informez că virusul criminal nu se transmite de la persoanele decedate”, a transmis primarul Florinel Țuilă pe Facebook.

Impact în Gorj: Atribuțiile celor doi viceprimari ai lui Romanescu. “De la începutul anului viitor o să am city manager”. Primarul Marcel Romanescu susține că viitorii viceprimari ai Municipiului Târgu Jiu vor avea de muncă în următorii patru ani. Dacă în mandatul trecut alesul a retras atribuțiile acestora pe motiv că erau ai PSD-ului, acum, când se bucură de oameni apropiați lui, edilul este convins că munca în echipă va fi alta. Totodată, Romanescu anunță că începând de anul viitor Primăria Târgu-Jiu va avea și un city manager.

Gorjeanul: Liderul de sindicat de la SJA Gorj: ,,Suntem conduși de niște imbecili cărora, după ce că-s imbecili, nici nu le pasă”! Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, a avut un mesaj dur pe pagina proprie de socializare legat de situația salariaților din sănătate. Nu este un secret că, 2600 de salariați din spitalele județului, SGASPC, Direcția de Sănătate Publică ori cabinetele școlare, membri ai Sanitas, sunt de miercuri în grevă japoneză pentru că nu li se respectă drepturile. Mai mult, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a rămas fără șase echipaje de urgență după ce, celor 11 noi salariați, angajați cu cinci luni, le-au expirat contractele la început de octombrie, SJA funcționând astfel cu mai puțin de jumătate din personalul necesar. Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, a avut un mesaj dur pe pagina proprie de socializare legat de situația salariaților din sănătate.

Comment here