Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Angajații CEO vor salarii mai mari. Salariații Complexului Energetic Oltenia solicită creșterea lefurilor, după ce conducerea companiei, prin managerul Sorinel Boza, a anunțat că pe primul trimestru a fost înregistrat profit. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că pe lângă economiile la fondul de salarii care vor fi împărțite angajaților, aceștia mai cer și creșterea veniturilor: „Este clar că există economii. Am avut o discuție anterioară și a spus că e clar că vor fi făcute analize pe primele șase luni. Acești bani trebuie să revină salariaților Complexului Energetic Oltenia. Pe lângă acele economii la fondul de salariu, oamenii mai cer și suplimentarea lui, mai ales acum că suntem pe profit“, a spus Căldărușe la un post local de televiziune.

Gorj Domino: Directorul ”Pedichiură” l-a dat în judecată pe primarul Romanescu. Pe 25 aprilie, Marian Rotaru, fostul șef al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, l-a dat în judecată pe primarul Marcel Romanescu. Primul termen va avea loc pe 26 iunie. Litigiul va fi tranșat de judecătorii Secției de Contencios Administrativ și Fiscal. De altfel, pe 17 mai, Rotaru a câștigat pe fond anularea HCL nr.439 din 26 noiembrie 2018, emisă de CL Târgu-Jiu, prin care acesta a fost destituit din funcția deținută la Direcția de Patrimoniu.

Deputații ALDE vor vota pentru pensionarea mai devreme a angajaților CEO, după intervenția lui Ion Iordache. Președintele ALDE Gorj a cerut clarificări conducerii centrale a partidului, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a emis un punct de vedere negativ cu privire la  proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare în cadrul Complexului Energetic Oltenia. ”Liderul Grupului Parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian,  l-a asigurat, miercuri, 12 iunie a.c.,  pe preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, că deputaţii ALDE vor vota pentru micșorarea stagiului de cotizare și menținerea condițiilor deosebite de muncă pentru angajaţii CEO”, se arată într-un comunicat remis de Departamentul de Comunicare al ALDE Gorj.

Pandurul: Concurs suspendat de instanță la spital. Miza: 21 de mii de lei lunar. Concurs blocat de instanță la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Fosta șefă de la Medicină Legală a dat în judecată unitatea medicală după ce a fost demisă din funcție. A obținut, în instanță, o ordonanță președințială, și a suspendat concursul până la o decizie definitivă a magistraților. Miza este una uriașă. Șeful Secției de Medicină Legală câștigă un salariu de peste 20 de mii de lei lunar. Medicul Claudia Beldean fusese schimbat din funcție la începutul acestui an. De altfel, aproape toți medicii șefi de secții au fost înlocuiți și vor fi organizate concursuri pentru fiecare post.

Un partid oferă sprijin salariatei hărțuite de la Primăria Albeni. Drama trăită de o funcționară a Primăriei Albeni, umilită și hărțuită zilnic de primarul localității, l-a sensibilizat pe liderul din Gorj al Uniunii Salvați România. Viorica Băltărețu, consilier superior la Primăria Albeni, este jignită, este amenințată că rămâne fără salariu, este trimisă pe jos să facă încasări de la locuințe în care nu mai stă nimeni, doar pentru a i se arăta că este incompetentă. Salariata a sesizat toate instituțiile statului care ar fi putut avea competențe în domeniu, dar primarul s-a ales cu niște amenzi sau niște dosare penale și atât. Radu Miruță, președintele USR Gorj, a anunțat că partidul său îi va acorda consiliere salariatei hărțuite.

Gorjeanul: Nouă consilieri locali din Fărcășești, cu dosar penal pentru abuz în serviciu! Dosarul, în cercetare la Poliția Rovinari. 9 dintre cei 13 aleși locali din comuna Fărcășești sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu, deoarece în ultima săptămână din aprilie, când s-a votat bugetul localității, au decis să dea afară din ședința publică șapte cetățeni care se aflau în sala de ședință. Unul dintre cetățenii respectivi a depus plângere penală împotriva celor nouă consilieri PNL(6), PRU(1), PMP(1) și PSD(1). Plângerea penală a fost depusă la Poliția Rovinari, imediat după această ședință, de către Robert Belgiu, membru ALDE. Acesta i-a acuzat pe cei nouă aleși că abuzează de funcția lor pentru a vota bugetul localității cu ușile închise.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here