Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: CEO face angajări. Care este cea mai bine plătită meserie. Directoratul CE Oltenia a aprobat, săptămâna trecută, 60 de angajări pe care compania energetică le va face în perioada următoare. Daniel Burlan, președintele Directoratului CE Oltenia, a anunțat care sunt meseriile pentru care pot opta tinerii care doresc să se angajeze în cadrul companiei și cum va fi făcută selecția. ”Noi avem niște prevederi în Contractul Colectiv de Muncă, pentru personalul care pleacă din companie și nu are condiții de pensionare, se poate angaja un urmaș. Am avut în Directoratul de săptămâna trecută cred că 12 astfel de situații și, tot săptămâna trecută, am aprobat 60 de angajări pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. Avem distribuția pentru fiecare unitate minieră de carieră în parte unde se angajează acest personal, le vom face publice la AJOFM, iar această instituție ne va transmite persoanele care trebuie angajate și de acolo vom face selecția acestui personal. (…) Dacă la mecanici, electricieni se mai poate face o calificare, există școlarizări, din păcate, nu putem face calificare pe meseria de excavatorist. Acolo avem o problemă și este cea mai bine plătită dintre meserii”, a afirmat Burlan.

Impact în Gorj: Încă un an de mocirlă pentru cetățenii din Narcise. Vești proaste pentru cetățenii din zona Narciselor. Lucrarea demarată în acest an pentru asfaltarea străzilor a fost sistată. Societatea care a câștigat lucrarea se află în impas, după ce administratorul a decedat. Primarul Marcel Romanescu le promite localnicilor că vor avea condiții decente, măcar pentru a putea să intre în cartier. În cel mai bun caz Edilitara va pietrui zona.

Pandurul: Trei aleși locali din Gorj își pierd mandatele. Călinoiu, printre ei! Agenția Națională de Integritate a transmis judecătoriilor și tribunalelor o listă cu peste o sută de candidați la alegerile locale găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Dacă au fost realeși, mandatele lor trebuie invalitate. Sunt și trei gorjeni în listă, cel mai cunoscut dintre ei fiind Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județean Gorj. Acesta este incompatibil până la data de 28.01.2023, a comunicat ANI. Ion Călinoiu a fost pe lista PSD pentru postul de consilier județean. În conflict de interese este și Florian Ungureanu, ales consilier local la Rovinari. Trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020, acesta nu mai poate ocupa funcții publice. A treia persoană este Ioana Bușe, care a candidat pentru postul de primar la Stoina, dar a prins doar un loc de consilier. Îl va pierde și pe acesta, pentru că este incompatibilă până la data de 15.06.2021.

Eșec electoral pentru afaceristul Murdeală. Mihai Murdeală, omul de afaceri din zona Motru, a pierdut alegerile în comuna sa natală. Murdeală a fost susținut de PSD pentru postul de primar în stațiunea Bala, din județul Mehedinți, aflată la doar câțiva kilometri de Motru. Afaceristul a suferit o înfrângere fără drept de apel. Primarul în funcție, candidat PNL, a câștigat alegerile cu aproape 67% din voturi, în timp ce Murdeală a fost creditat cu 22,12% din sufragii. Murdeală deține afaceri în domeniul transporturilor și a câștigat, în ultimii ani, numeroase contracte cu Complexul Energetic Oltenia.

Gorjeanul: Demolare cu scandal la Turcinești! A fost nevoie de prezența mascaților pe parcursul întregii zile de ieri la Turcinești, după ce un localnic s-a opus din răsputeri demolării unei părți din locuința sa. Construcția este o baracă, ce provine din fostul șantier al amenajării hidro de aici, iar o parte din ea a mai fost demolată acum câțiva ani. Lucian Paraschiva s-a opus și atunci evacuării sale și demolării construcției, susținând că dispune de acte conform cărora este proprietar cu acte în regulă iar autoritățile comit un abuz. Primarul reales al comunei, Dumitru Modrea, a declarat, însă, că protestul lui Lucian Paraschiva este ilegal și neargumentat cu documente. Edilul spune că în locul barăcilor de la intrarea în comună vrea să amenajeze nu doar o nouă grădiniță, ci și terenuri de sport, precum și o piață unde localnicii să poată să vină să își vândă produsele din gospodării.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here