Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Propunerile lui Romanescu pentru lista PNL la parlamentare. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a discutat cu primarul reales din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, despre candidații la alegerile europarlamentare. Asta după ce Ion Iordache a fost anunțat deja ca fiind primul pe listă la Senat, despre Dan Vîlceanu se presupune că va fi primul la Camera Deputaților și Gheorghe Pecingină va fi al doilea. Romanescu susține că i s-a propus și lui să candideze, dar a refuzat, pentru că are un mandat de primar de dus la capăt. “Sfatul meu pentru organizația județeană este să urmeze exemplul nostru, de la locale. PNL Gorj are nevoie de profesioniști pe liste. Să nu uităm că și noi avem în organizație oameni bine pregătiți, care nu au trecut prin alte partide și care ne pot reprezenta cu cinste în Parlament. Dorel Chirițescu sau Iustin Paralescu sunt profesioniști care nu pot fi contestați și care merită să ajungă acolo” a comentat Romanescu pe pagina de socializare. Acesta a dat și câteva exemple de primari care ar putea candida la parlamentare: Ion Liviu Cotojman de la Roșia de Amaradia, Vasile Vladuleanu de la Bîlteni sau Dumitru Vulpe de la Cîlnic.

Gorjonline: Propunerile liberalilor gorjeni pentru posturile de deputați și senatori. Liberalii gorjeni au purtat, duminică, 4 octombrie a.c., primele discuții, în cadrul Biroului Politic Județean, în legătură cu persoanele care vor fi susținute de organizația PNL Gorj la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie a acestui an. Lista preliminară conține, pe lângă numele deputatului Dan Vîlceanu, pe cele ale unor persoane cu notorietate sau ale unor liberali cu ștate vechi în partid. Listele vor fi definitivate până la finele săptămânii viitoare și urmează să fie votate de Colegiul Director Județean. La Senat, prima poziție e ocupată de omul de afaceri Ion Iordache, pe locul al doilea, fiind propus Robert Filip, primarul orașului Rovinari, cel care a câștigat, în urmă cu o săptămână, un nou mandat, cu 69,73%. Pe locul al treilea, liberalii au propus-o pe Aura Berta Obrocea, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Pentru Camera Deputaților, prima poziție este ocupată de Dan Vîlceanu, președinte al organizației județene a PNL, de mai bine de cinci ani, deputat în exercițiu. Pe poziția a doua, a fost propus fostul avocat Gheorghe Pecingină, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Pe locul trei, figurează omul de afaceri Iulian Popescu, cel care a obținut 30,95% la alegerile din 27 septembrie, când a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj. Lista la deputați e completată de Mihai Paraschiv, fost consilier local PNL, în prezent, director al societății de transport public Transloc SA și Denisa Șuță, ex-consilier județean, actual director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”.

Impact în Gorj: Mașină Jaguar, cadou pentru proaspătul primar al municipiului Motru de la unchiul său. Cosmin Morega (PSD), proaspătul primar al municipiului Motru, a primit cadou, de ziua sa de naștere, o mașină de lux marca Jaguar din partea unchiului său Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiza si Investigații Publice si Politice, care a fost deputat PNL, prefect și inspector guvernamental. Momentul a fost filmat și postat pe Facebook de către Dan Ilie Morega, care îl consideră pe proaspătul primar al municipiului Motru ca și copilul său.

Gorjeanul: Ponta vrea „să repare” greșeala. Nu mai candidează în Gorj. La alegerile parlamentare, Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România, a declarat, președintele Victor Ponta, care a anunțat că îşi va asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti. „La Bucureşti am comis o eroare evidentă (la alegerile locale n.r.), prin candidatura într-o alianţă necunoscută votanţilor, cu o siglă şi printr-un mesaj politic convenţional într-o bătălie în care principalii contracandidaţi au radicalizat la extrem discursul. Lecţia usturătoare este învăţată: la alegerile parlamentare Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România – eu voi lupta în mod direct alături de echipa Pro România din Bucureşti şi îmi voi asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti”, a precizat Ponta.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here