Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Veste bună pentru angajații CEO! Vîlceanu: „Nu vor fi făcute disponibilizări la CEO! Nu se închide niciun grup pe cărbune! Până în 2022, banii pentru certificatele de carbon, asigurați!”. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat că la nivelul Ministerului Finanțelor s-au găsit soluții pentru a ajuta Complexul Energetic Oltenia să scape, în următorii doi ani, de povara certificatelor de carbon. Vîlceanu spune că CEO va primi, și anul viitor, 240 de milioane de euro pentru plata certificatelor de CO2. Parlamentarul a afirmat că liderii de sindicat au văzut ce cuprinde planul de restructurare al CEO și a făcut apel la aceștia să le transmită salariaților companiei adevărul, mai ales că au circulat unele speculații sumbre în legătură cu viitorul companiei. Dan Vîlceanu a ținut să-i asigure pe angajații CEO că nu vor exista disponibilizări și nici închideri de capacități energetice. Mai mult, banii pentru certificate sunt asigurați până în aprilie 2022 și au fost identificate și sumele pentru plata exproprierilor necesare deblocării fronturilor de lucru în cariere.

Impact în Gorj: Din culisele negocierilor pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Târgu-Jiu. Pe cine mizează Romanescu pentru a avea controlul. Negocierile pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Târgu Jiu par simple pentru primarul Marcel Romanescu, din moment ce are zece consilieri liberali și mai are nevoie de numai un singur susținător. Discuțiile decurg într-o direcție bună pentru președintele PNL Târgu Jiu, care, după informațiile pe care le avem, și-ar fi găsit un aliat la Pro România. Gabriel Coica va fi persoana pe care se bazează primarul Romanescu pentru a avea majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu. Discuțiile au fost purtate prin deputatul Alin Văcaru un apropiat al primarului Romanescu, a cărui soție lucrează la ITM.

Pandurul: Pleacă Ciocioi, intră Făget. Minprest Serv Rovinari, societate de prestări servicii pentru minerit, cu peste o mie de salariați, va schimba componența Consiliului de Administrație, începând din octombrie. Potrivit unui document al Complexului Energetic Oltenia, acționar majoritar al Minprest, sunt propuși pentru a face parte din Consiliul de Administrație: Emil Dragomirescu, Gheorghe Sebastian Brânzan, Bogdan Bejinaru, Monica Gabriela Popescu și Paul Lucian Făget. Practic Făget este singura noutate din Consiliul de Administrație, acesta urmând să îi ia locul lui Robert Ciocioi, un liberal care a primit mai multe funcții în ultimul an, de când PNL este la guvernare.

Partidul Mișcarea Populară, rămas pe dinafară. Deși cu rezultate bune la nivel național, Partidul Mișcarea Populară nu a făcut o mișcare frumoasă la alegerile locale din județul Gorj. În multe consilii locale, candidații nici măcar nu au reușit să intre. Este exemplul cel mai elocvent de la Târgu Jiu, unde PMP nu va avea nici măcar un reprezentant în Consiliul Local al municipiului, lipsindu-i circa 20 de voturi. În altele, cei de la PMP au intrat la „mustață”. Doar în Consiliul Județean Gorj, PMP se poate lăuda că a prins trei mandate. Frații Nicolae și Gheorghe Davițoiu, urmați de Ion Rușeț, au obținut câte un mandat de consilier județean. La primării, rezultatele au fost dezastruoase.

Gorjeanul: Pedagogă confirmată cu coronavirus. O pedagogă de la Colegiul Național “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești a fost confirmată cu coronavirus. Femeia se afla deja în carantină, deoarece soțul ei fusese confirmat, și nu ar fi intrat în contact cu personalul didactic sau cu elevii din unitatea de învățământ. Alți trei elevi din Gorj au intrat în izolare deoarece părinții lor au fost, de asemenea, confirmați cu coronavirus. Toți cei trei elevi învață la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here