Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Scandal la ședința online a Consiliului Local Târgu-Jiu. Acuzații grave lansate de primarul Romanescu și consilierul Lădaru. A fost scandal la ultima ședință a Consiliului Local Târgu-Jiu din actuala formulă, din cauza a două proiecte de hotărâre prin care s-a propus concesionarea a două suprafețe de teren către societatea Rodna, din Piața Centrală, care a deținut parcarea din zona respectivă. Proiectele au fost inițiate de consilierul PSD Eduard Lădaru, dar numai unul dintre ele a fost aprobat. Primarul Marcel Romanescu a acuzat faptul că se dorește un tun, pentru că în fața Pieței Centrale nu se va mai putea investi în realizarea unei parcări supraetajate, iar taxa plătită de societate se va reduce semnificativ. ”Este o chestiune de dușmănie a primarului față de unii oameni de afaceri din Târgu-Jiu, pentru că spre deosebire de alții pentru care inițiază proiecte de hotărâre de concesionare, pentru alți oameni de afaceri nu vrea să inițieze astfel de proiecte” a reacționat Lădaru.

Gorjeanul: Viitorii vicepreședinți ai Consiliului Județean Gorj! PSD este în postura de a-i desemna pe ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean Gorj, după ce Cosmin Popescu, actualul președinte a câștigat un nou mandat la conducerea instituției, iar 64.525 de gorjeni au votat lista social-democraților pentru legislativul județean. În acest context, PSD a obținut 16 mandate de consilier județean și, având și votul președintelui, pot ,,guverna” singuri județul. 16 mandate vor avea social-democrații în Consiliul Județean Gorj, iar în această situație, cei doi vicepreședinți, anunțați înainte de începerea campaniei electorale sunt Gheorghe Nichifor și Cristinel Rujan.

Pandurul: Demisii în PNL, Vîlceanu rezistă. Demisii, nervi și analize în PNL, după rezultatele de la alegerile locale. Președintele Ludovic Orban a cerut sancționarea tuturor celor care au obținut scoruri sub așteptări, în condițiile în care PNL a bifat, pe vot politic, 34% la nivel național. Șapte lideri de filiale ale PNL și-au anunțat, miercuri, în ședința Biroului Permanent Național, demisia de la conducerea organizațiilor, înregistrând scoruri sub 27%. Iar Gorjul a fost la limită. PNL a obținut vreo 28% din voturi la Consiliul Județean. În aceste condiții, la un procent distanță, deputatul Dan Vîlceanu rămâne la șefia PNL Gorj. Liberalii au pierdut primării importante, cum este cea de la Motru, dar au câștigat și câteva administrații dominate clar de PSD.

Gorjonline: Doi dintre primarii aleși în Gorj au trăit din șomaj! Alții, afaceriști, latifundiari sau pasionați de motociclete. Unii dintre noii primari aleși ai comunelor și orașelor din Gorj dețin averi considerabile, având în vedere că trei dintre aceștia au administrat afaceri, iar alții au deținut funcții publice importante la nivelul localităților în care locuiesc. Majoritatea dintre aceștia sunt proprietari ai mai multor terenuri și-au achiziționat case, apartamente și case de vacanță, iar alții au investit în autoturisme sau motociclete. Liberalul Iulian Giurgescu, noul primar al comunei Samarinești e pasionat de motociclete. Giurgescu, fost director al școlii generale din localitate, deține două motociclete, iar parcul său auto e completat de două autoturisme și un tractor. Gheorghe Dumitrelea, liberalul care a fost ales primar la Săcelu, deține o casă la Săcelu, o altă casă și un apartament în Târgu-Jiu și un spațiu comercial, precum și trei autoturisme. Constantin Mădălin Paliță, inspector la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 4 Tg-Jiu este noul primar al comunei Dănești, din partea Pro România. Paliță este proprietarul a 11 terenuri și al unei case în localitate și, anul trecut și-a achiziționat o garsonieră în București. Teodor Godeanu, primarul ales al comunei Crușeț, stă bine la capitolul imobiliar, cu nouă terenuri, o casă și un spațiu comercial, în localitate, și un apartament în Craiova. În schimb, Constantin Bicheru, primarul ales al comunei Stănești, este unul din cei mai bogați primari din Gorj, fiind unul dintre oamenii de afaceri cunoscuți în județ. Social-democratul este proprietarul unui apartament, al unei case de vacanță și al unui un spațiu comercial, iar la capitolul imobiliar se poate lăuda și cu câteva terenuri la Stănești și Târgu-Jiu. Bicheru este administrator al firmei Hala de Carne SRL, la care este asociat împreună cu alți trei afaceriști care-și desfășoară activitatea în hala de carne din Piața Centrală din Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here