Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Romanescu, despre „anonimul” pe care și-l dorește VICEPRIMAR! Primarul, foc și pară pe unii așa ziși colegi: „Candidați PNL dădeau like-uri și inimioare la materiale cu Ciprian Florescu!”. Primarul reales al Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit, pentru prima oară, despre consilierii locali liberali pe care și-i dorește alături de el, ca viceprimari. Romanescu a confirmat, marți, că Dan Antoniu Ilieș, expert sportiv în cadrul secției de handbal a CSM Târgu-Jiu, are mari șanse să-l secondeze, din poziția de viceprimar, în mandatul care tocmai începe. Edilul Municipiului Tg-Jiu nu a exclus posibilitatea ca, în urma negocierilor politice, ambii viceprimari ai orașului să-i revină PNL, iar Bogdan Bejinaru, secretarul general al organizației municipale a liberalilor să fie a doua opțiune. Romanescu s-a declarat contrariat de modul în care a fost tratat pe perioada campaniei electorale de unii colegi ai săi liberali și a dat exemplul unui candidat de pe lista de consilieri județeni care, duminică, în ziua votului, aprecia, pe o rețea de socializare, materiale cu Ciprian Florescu, adversarul său de la PSD.

Pandurul: Iulian Popescu, prima reacție după alegeri: Am subevaluat PSD. Iulian Popescu a pierdut alegerile pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Nu este vorba neapărat de un eșec, câtă vreme are doar câteva luni de experiență politică și a fost peste scorul PNL. Partidul însă a avut un insucces major, pentru că a dat posibilitatea PSD să facă singur majoritate în Consiliul Județean, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. „Nu am reușit să schimbăm nimic în aceste alegeri și văd că PSD are majoritate și în CJ. Ne așteptam să câștigăm, în aceste luni am crezut că putem să învingem PSD. Nu m-am așteptat la acest trend, trebuie să facem o analiză internă în PNL pentru a vedea unde am greșit. Îmi asum un anumit eșec în comunicare, probabil m-am adresat unor cetățeni și am ignorat alții. Politica se face pe voturi, nu pe mesaje, căci mesaje am avut suficiente. Te superi când pierzi, dar eu nu am avut nimic de pierdut. (…) Nu m-am gândit să plec din PNL, decizia este doar de a găsi metoda de a ne implica mai mult în viața județului Gorj. Trebuie să facem o analiză să vedem unde am greșit. Am subevaluat PSD, eu personal am făcut foarte mult acest lucru. Sunt total surprins să văd cum, în ciuda muncii noastre depuse în campanie, cu toate mesajele, proiectele, PSD a ieșit întărit din aceste alegeri” a declarat Iulian Popescu.

13 i-a purtat ghinion unui candidat la alegerile locale. Ghinion pentru viceprimarul din comuna gorjeană Bumbești-Pițic. Irina Cojocaru a ratat fotoliul de primar la mustață. Doar 13 voturi o despart de primarul Michy Nioață, care și-a mai asigurat un mandat în fruntea primăriei. Campania electorală din Bumbești-Pițic a fost printre cele mai acide. Primarul Michy Nioață, de la PSD, și viceprimarul Irina Cojocaru, de la PNL, au lansat acuzații dure unul la adresa celuilalt, iar mandatul de primar a fost obținut tot de actualul edil, însă cu mari emoții. La o diferență de doar 13 voturi.

Gorjeanul: Liberalul Vlăduleanu, reales primar cu o mie de voturi! Partidul Ecologist Român, pe locul trei la Bîlteni. Liberalul Vasile Vlăduleanu a fost reales primar cu puțin peste o mie de voturi. La scrutinul local au fost înregistrate însă doar 3200 de voturi valabil exprimate, deși în localitate erau 6400 de votanți. Pe locul al doilea s-a situat Pompiliu Păunescu de la PSD, care a obținut circa 850 de voturi, iar pe locul trei a fost Daniela Coandă, șefa Serviciului Urbanism a Primăriei Bîlteni, de la Partidul Ecologist Român care a obținut în jur de 700 de voturi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here