Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Câți gorjeni au ieșit la vot. Situația pe localități. Peste jumătate dintre alegătorii din Gorj au mers, duminică, la urne. În total, la vot s-au prezentat 160.301 de votanți, adică 54% dintre gorjenii cu drept de vot. Pe listele suplimentare au votat 5.791 de persoane, iar 1.597 de voturi s-au înregistrat cu urna mobilă. Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în localitățile Săcelu (86,16%), Dănciulești (82,39%) și Arcani (79,53%). Cea mai mică prezență la vot s-a înregistrat la Târgu-Jiu (34,95%).

Gorjonline: LISTA COMPLETĂ a primarilor din Gorj. Rezultatele alegerilor care au avut loc duminică, 27 septembrie, relevă faptul că PSD a câștigat, din nou, în Gorj, adjudecându-și președinția Consiliului Județean, prin Cosmin Mihai Popescu, 38 de primării de comune și 5 de orașe. PNL a reușit să recâștige Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Marcel Romanescu, 20 de primării comunale și 3 ale unor orașe. Pro România va avea 3 primari de comună, după alegerile locale, iar PMP unul, la Stoina. Rezultatele oficiale sunt așteptate astăzi, însă potrivit unei centralizări a situațiilor de la circumscripțiile electorale efectuată de gorjonline.ro, în Consiliul Local Târgu-Jiu PNL ar urma să obțină 9 mandate de consilieri, PSD 7 mandate, Pro România și Partidul Verde câte două, iar PMP un mandat. În Consiliul Județean Gorj, cele 33 de mandate le vor împărți, în această ordine, PSD, PNL, Pro România și PMP.

Impact în Gorj: O elevă de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu a fost depistată cu COVID-19. Colegii au intrat în izolare. „Domul director Dorin Tașcău m-a sunat în cursul zile de sâmbătă și mi-a spus că are o elevă confirmată și una cu suspiciune, iar clasa era divizată, pentru că jumătate urma cursuri online, iar cealaltă jumătate venea la școală și a avut contact cu cele două eleve. Atunci, grupa este izolată la domiciliu. Sunt în jur de 17 elevi care se află în carantină“, a spus Nicolae Negrea, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Potrivit acestuia, în continuare mai sunt elevi în carantină la Liceul Energetic din Târgu Jiu și la Liceul Tehnic Mătăsari.

Adrian Tudor sau Luminița Popescu? Cine va sta în dreapta lui Romanescu? După ce a câștigat Primăria Târgu Jiu, Marcel Romanescu mai are de trecut un hop. A primit votul cetățenilor însă echipa propusă nu a fost pe placul electoratului, edilul fiind acum în postura de a negocia pentru o majoritate în Consiliul Local. La mijloc este un post de viceprimar, care poate reveni fie celor de la Pro România, fie celor de la Partidul Verde. Marcel Romanescu trebuie să se așeze la masa negocierilor dacă vrea să aibă o muncă ușoară în următorii patru ani de zile. Pentru o majoritate simplă trebuie să bată palma cu alte formațiuni politice care au făcut pragul și au intrat în Consiliul Local.

Pandurul: CE Oltenia primește mai mulți bani de la stat pentru că nu e timp pentru împrumut. 241,4 milioane de euro o să primească societatea Complexul Energetic Oltenia în 2021, pentru a putea cumpăra certificatele de carbon. Suma este similară cu cea primită în primăvara acestui an, banii fiind folosiți doar pe jumătate pentru certificate, restul picând tocmai bine pentru asigurarea salariilor. Inițial, din cele 241,4 miloae de euro, suma de 62 de milioane de euro ar fi trebuit luată de companie sub formă de împrumut din bănci, restul fiind ajutor de restructurare. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, prezent săptămâna trecută la Târgu Jiu, a discutat cu administrația CE Oltenia și a constatat că nu mai este timpul necesar contractării împrumutului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here