Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: CEO dă înapoi în privința externalizării în 2021 a SE Craiova II. Prin intermediul unui comunicat oficial, CE Oltenia a anunțat, joi, salariații SE Craiova II că externalizarea sucursalei nu va mai avea loc, efectiv, anul viitor. Mai precis, CEO vorbește, acum, de un proces de externalizare a SE Craiova II care va dura între doi și trei ani. Liderul Sindicatului Liber Independent CET Craiova II, Ion Vîlceanu, a fost asigurat că acționariatul viitoarei entități care va fi constituită în 2023 ca avea același acționariat ca al CEO. Este vorba despre Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Urmează ca ulterior externalizării, această nouă entitate sa facă o asociere cu societatea de distribuție termică a CL Craiova.

Gorjeanul: Legea deputatului Elvira Șarapatin a trecut triumfătoare de CCR. Curtea Constituțională a României, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru completarea art.5 din Legea nr.33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Este vorba despre legea inițiată de către deputatul PSD Gorj, Elvira Șarapatin, lege contestată însă la CCR de PNL și USR. Proiectul de lege cu articol unic, declară amenajările hidroenergetice de „interes public major” şi permite construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate. Acesta a trecut de Camera Deputaților în vară, de Senat și trebuia să ajungă la promulgare. A ajuns în schimb la CCR fiind considerată de deputați liberali și de useriști drept neconstituțională, spune parlamentarul de Gorj. Legea în cauză ajuta proiectul hidrocentralei de pe Jiu, ale cărei lucrări au fost oprite în 2017.

Pandurul: Vîlceanu vede un viitor luminos al mineritului. Ivăniși: “Cea mai mare trădare la care asistăm neputincioși”. Afirmații surprinzătoare a făcut președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta susține că în următorii ani producția de cărbune va rămâne constantă, chiar dacă pleacă cinci mii de salariați ai CE Oltenia la pensie, chiar dacă se închid cariere miniere și chiar dacă vor fi închise grupuri energetice. Mai mult, spune Vîlceanu, nu vor avea de suferit nici alte firme din Gorj. La polul opus, coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, susține că este cea mai mare trădare la care asistăm neputincioși și că nu doar salariații din CE Oltenia și din industria conexă vor fi afectați, ci fiecare covrigărie, fiecare magazin, fiecare berărie, pentru că vor fi mai puțini bani în piață.

Impact în Gorj: Bunurile bolnavilor decedați de COVID-19, incinerate. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu incinerează bunurile bolnavilor decedați, diagnosticați cu COVID-19. Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt, a spus că distrugerea bunurilor se face în conformitate cu ordinele Ministerului Sănătății, pentru combaterea infectărilor cu noul coronavirus. „Conform legislației în vigoare, bunurile persoanelor care sunt depistate pozitiv cu COVID-19 nu sunt restituite familiei și sunt incinerate. Din acest motiv, noi îi sfătuim pe toți pacienții care se prezintă la spitalul nostru cu suspiciune de infecție cu noul coronavirus să își lase toate bunurile de valoare acasă. Mă refer la bani, telefoane și orice obiecte de valoare. În acest sens, spitalul a pus la dispoziție numărul de telefon al unei doamne psiholog pentru a menține legătura între Secția de Boli Infecțioase COVID-19 pozitiv și aparținători“ a declarat Alexandru Nițu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here