Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: CEO, societate de interes strategic doar teoretic! CSAT nu a luat niciodată în analiză compania energetică. Complexul Energetic Oltenia, unul din coloșii sectorului de servicii energetice din România, este societate de interes strategic doar în teoriile exprimate public, nu și oficial, deși poate asigura 30% din consumul de energie electrică din Sistemul Energetic Național (SEN). Într-o enumerare a obiectivelor naționale de securitate se regăsește, printre altele, și consolidarea securității și protecției infrastructurilor critice, energetice etc. și, cu toate acestea, compania energetică din Oltenia nu a intrat niciodată în discuția Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), pe această temă.

Gorjeanul: Partidul lui Ponta s-a afiliat în Parlamentul European. Formaţiunea condusă de deputatul de Gorj Victor Ponta a devenit membră al Partidului Democrat European. „Partidul Democrat European (EDP), înființat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formațiune politică ce are doctrină de centru și este în favoarea integrării europene. A fost fondat ca reacție la influența crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituțiilor europene și a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European, pentru a forma un nou bloc multinațional de centru”, a transmis Pro România. PDE va activa alături de formațiunea lui Manuel Macron, acolo unde se află și Alianța USR – PLUS.

Pandurul: Dăncilă nu susține pensionarea mai devreme a minerilor. Proiectul inițiat de parlamentarii PSD Gorj, privind pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor încadrați în condiții deosebite de muncă, nu are susținerea guvernului Dăncilă. “Având în vedere considerentele menționate, Guvernul nu susține adoptarea acestui proiect de lege. Cu stimă, Viorica Dăncilă, prim-ministru”, se arată la finalul punctului de vedere exprimat de guvern. Se explică faptul că nu se mai eliberează avize pentru încadrarea în condiții deosebite a unor locuri de muncă din 2007, ci doar sunt prelungite avizele existente în baza unor măsurători, dar și că angajatorii au obligația normalizării condițiilor de muncă.

Discuții despre problemele stațiunii Rânca. Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a participat, marți, la o întâlnire în stațiunea montană Rânca în care s-au discutat principalele probleme cu care se confruntă atât cabanierii, cât și turiștii: situația canalizării, a alimentării cu apă și infrastructura. La discuții au fost și reprezentanți ai Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, șefi ai Poliției Rutiere și ai IPJ Gorj, conducerea Aparegio, primarul din Baia de Fier, conducători ai obștilor din zonă, salvamontişti și jandarmi montani, precum și proprietari de hoteluri și pensiuni.

Impact în Gorj: Gorjeanul Mihai Toader-Pasti, selectat să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei. Este considerat un viitor lider în domeniul energiei. Mihai Toader-Pasti, fiul consilierului municipal Cristian Toader Pasti,  a fost selectat anul acesta de Future Energy Leaders să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei. 100 de tineri din toată lumea, care sunt considerați viitori lideri din energie, au fost selectați să facă parte din program. FEL100 este o rețea globală și diversă de tineri profesioniști în domeniul energiei. Programul selectează un număr limitat de tineri profesioniști cu rezultate remarcabile în activitățile și evenimentele naționale, regionale și internaționale. Scopul său este de a inspira participanții să devină următoarea generație de lideri în domeniul energiei capabili să rezolve cele mai presante provocări ale lumii privind energia și durabilitatea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here