Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ambulatoriul spitalului din Cărbunești va fi redeschis. A scăzut numărul pacienților Covid în Gorj, implicit al celor internați în spitalul de la Târgu Cărbunești. În aceste condiții, la 1 octombrie va fi redeschis ambulatoriul. Marți, mai erau 37 de pacienți Covid la Cărbunești, dintre care cinci la ATI. “Cadrele medicale sunt obosite, surmenate. Așteptăm după alegeri să scadă numărul de pacienți infectați, să-și ia salariații concediile, iar după 1 octombrie să dăm drumul la ambulatoriu și să fie ca înainte”, a spus directorul Spitalului Târgu-Cărbunești, Constantin Târziu.

Vîlceanu(Craiova 2): Vom ataca externalizarea în instanță. Cer desecretizarea planului de restructurare. Reacție dură a liderului de sindicat de la Termocentrala Craiova 2 a Complexului Energetic Oltenia, după ce salariații au aflat din presă că unitatea va fi externalizată la vară. Ion Vîlceanu, președintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova 2, a cerut desecretizarea planului de restructurare a companiei, câtă vreme în liderilor de sindicat li s-a spus că această externalizare va avea loc în 2023. Supărarea a apărut după ce Lăcrămioara Pințea, membru al Directoratului, a declarat pentru economica.net că externalizarea termocentralei din Craiova se va produce la vară.

Gorjonline: Florin Encescu vrea să se pensioneze! Judecătorii CSM discută, joi, solicitarea fostului şef al Tribunalului Gorj. Judecătorii Consiliului Superior al Magistraturii discută, joi, cererea de pensionare a fostului președinte al Tribunalului Gorj, Florin Encescu. Pensionarea judecătorului care își desfășoară activitatea, în prezent, la Secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, este pe ordinea de zi a Secţiei pentru judecători. Florin Encescu a fost șeful Tribunalului Gorj în perioada 2008-2011. Actualul preşedinte este Laura Mihaela Sarcină.

#Haștagiștii de la „Declic”, împotriva finalizării amenajărilor hidroenergetice de pe Jiu! Ivăniși: Voi merge în instanță să mă uit în ochii judecătorului! Asociația ”Declic” a formulat, la începutul acestei luni, plângere prealabilă împotriva certificatului de urbanism emis de către Consiliul Județean Gorj pentru continuarea lucrărilor la amenajările hidroenergetice din Defileul Jiului. Practic, haștagiștii de la ”Declic” urmează pașii prevăzuți de lege pentru a putea ataca în instanță documentul emis, în luna iunie a acestui an, invocând faptul că proiectul hidrotehnic din zona Livezeni – Bumbești-Jiu se află într-o arie naturală protejată. Liderul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, cel care a făcut public documentul, susține că nimic nu este întâmplător și suspectează că organizațiile de mediu au avut informații exacte în legătură cu unele documente pe care le-au contestat și se întreabă cum a fost posibil să nu se materializeze informările serviciilor secrete în legătură cu cei care au furnizat acele informații.

Impact în Gorj: Cum se poate transforma comuna lui Brâncuși într-o destinație turistică, printr-o pagină de Facebook. DiscoverPestisani“ este o pagină de Facebook care promovează comuna lui Brâncuși. O serie de povestiri uitate au fost scoase la lumină și au adunat numeroase aprecieri. Menirea acestui demers este de a-i determina pe turiști să vină și să viziteze aceste locuri. „Cititorii pot afla lucruri inedite despre comună-despre oameni sau locuri, dar și despre Brâncuși. Promovarea prin povești nescoase la lumină încă a generat un val de emoție în rândul oamenilor care au copilărit, au trăit sau doar au trecut prin Peștișani, pagina primind zeci de mesaje de apreciere a acestei inițiativei“, a spus Isabela Coară, coordonatorul „DiscoverPestisani“. Istorisirile vor deveni adevărate atracții turistice, pentru că autoritățile vor să aducă în localitate panouri electronice unde turiști pot afla aceste informații și despre cum pot ajunge în locurile încărcate de istorie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here