Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: CEO renunță la CET Craiova 2. Centrala va fi preluată de către o companie a Consiliului Local Craiova. Complexul Energetic Oltenia (CEO) va externaliza CET Craiova 2, una dintre cele patru centrale termoelectrice care asigură energia termică pentru orașul Craiova. Unitatea va fi operată de o nouă companie, în care acționar va fi  Consiliul Local Craiova. „Energia termică nu este core business pentru noi, noi producem cărbune și punem pe piață energie electrică. Am luat decizia să externalizăm această centrală. Facem un joint-venture, o nouă companie, căreia noi în externalizăm centrala iar Consiliul Local vine cu restul”, a declarat, pentru economica.net, Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia. Noua companie care va opera CET Craiova 2 va prelua activele și salariații existenți.

Gorjonline: Situație DISPERATĂ la Ambulanța Gorj! Salariații se plâng că nu au echipamente de protecție anti-COVID. Criza se adâncește tot mai mult la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, din cauza mai multor probleme care au creat o tensiune uriașă în cadrul instituției. De la un raport devastator al Curții de Conturi, care a scos la iveală o serie de nereguli în administrarea bugetului instituției, la bătaia de joc la adresa donațiilor din partea Crucii Roșii sau a Departamentului pentru Situații de Urgență și până la lipsa echipamentelor de protecție, în contextul pandemiei de COVID-19, denotă, pe lângă un management defectuos, o lipsă totală de implicare a conducerii în gestionarea problemelor instituției. Astfel, s-a ajuns în situația în care salvatorii să ceară ajutor presei și să semnaleze lipsa echipamentelor de protecție de aproape două săptămâni, în condițiile în care, în Gorj, zilnic, sunt zeci de persoane depistate ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, multe dintre acestea fiind transportate de echipajele medicale ale SJA.

Pandurul: Paznicul liceului: Nu mai suport. Mă înjură de familie, mă face în toate felurile. Unul dintre paznicii Colegiului  Auto ”Traian Vuia” din municipiul Târgu Jiu a ajuns la limita răbdării din cauza unor asistați social. Acesta acuză faptul că, în repetate rânduri, cei care locuiesc în căminul ce ține de liceu nu respectă legea și ascultă muzică la maximum, consumă băuturi alcoolice și folosesc un limbaj nu tocmai adecvat. O ultimă altercație între paznic și locatarii din acel imobil a avut loc chiar zilele trecute.

Stimulente financiare “Covid” pentru profesori. PSD a reușit să treacă, luni, de Senat un proiect de lege care le oferă stimulente profesorilor și personalului auxiliar. Cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Proiectul, inițiat de PSD a fost adoptat în regim de urgență și intră în dezbaterea Camerei Deputaților. Suma ar fi între 1.500 și 2.000 de lei lunar pentru fiecare. Social democrații recunosc că efortul bugetar pentru acordarea acestui stimulent ar fi în jur de 500 de milioane de lei dar indica o sursă de finanțare, fondurile europene.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here