Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primarul care a scăpat în instanță de carantină. „Un scenariu politic”.  Primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, a fost obligat de autorități să intre, pentru a doua oară, în carantină, după ce un funcționar a fost depistat cu Covid-19. Primarul a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Gorj, considerând măsura carantinării „nelegală” și „netemeinică”. Primarul a avut câștig de cauză, decizia instanței fiind executorie. În acțiunea formulată în instanță, Petroi a vorbit despre „un scenariu politic”, cu scopul de a-l împiedica să-și desfășoare campania electorală în bune condiții. Carantina urma să se încheie cu două zile înainte de finalizarea campaniei electorale. Martorii aduși în instanță de primar au confirmat că angajatul cu Covid a stat la distanță față de primar și a părăsit biroul acestuia după cel mult 10-15 minute. În plus, salariatul cu pricina se află în conflict deschis cu primarul Petroi, după ce acesta nu i-a aprobat un transfer la APIA. În aceste condiții, Judecătoria Târgu Cărbunești a stabilit că primarul nu se află în categoria contactului direct, așa cum este definit de lege.

Ciocea a încheiat socotelile cu PSD. Telenovela discuțiilor dure și a acuzațiilor din spațiul public dintre primarul comunei Bustuchin și fostul său partid, PSD, s-a încheiat în instanță. Cel care a făcut pasul înapoi a fost chiar primarul-reclamant Ion Ciocea. „Ia act de renunţarea la judecată. Cu recurs”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Gorj din 17 septembrie. Ciocea nu mai avea niciun interes să lupte în instanță. A făcut contestații și a reclamat partidul doar pentru a-și prelungi șederea în funcție. Foștii colegi din PSD au cerut ca Ion Ciocea să plece din fruntea primăriei, pentru că nu mai este membru de partid, și asta după ce a candidat ca independent la parlamentare, în urmă cu patru ani. Ciocea a tărăgănat în favoarea sa procesul, iar acum candidează pentru un nou mandat sub sigla Pro România.

Gorjonline: Profesoară de la CNSH Târgu Jiu depistată pozitiv la COVID-19. O profesoară din Târgu-Jiu a fost depistată cu noul coronavirus. Este vorba de un cadru didactic de la Colegiul Național „Spiru Haret”, care, acum este internat în spital. Alte două învățătoare, din comuna Crasna, sunt suspecte COVID și au intrat în izolare în așteptarea rezultatelor la teste. În izolare se află și un elev de la Liceul tehnologic din Turburea. Sora tânărului este elevă la Liceul Militar Craiova și a fost depistată recent cu coronavirus. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, joi seară, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus și unul dintre secretarii Liceului Tehnologic din Mătăsari.

Impact în Gorj: Măști de protecție contra voturilor. Situație incredibilă la Turcinesti, acolo unde un candidat la Consiliul Local de pe lista primarului PNL, împarte măști de protecție venite de la Guvern, către populația care beneficiază de ele. Este vorba despre măștile primite de la Guvern pentru persoanele care înregistrează venituri de sub 740 de lei pe lună, a căror distribuire reprezintă un bun prilej pentru candidati să se afirme. Cazul a ajuns și în atenția organelor de cercetare, care vor verifica acum modul în care s-a făcut distribuirea materialelor sanitare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here