Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Hal de Inspectorat Școlar! Adresă AGRAMATĂ, despre deontologia profesională. Despre situația COVID-19 în școli, NIMIC. O adresă semnată chiar de către inspectorul școlar general, Maria Cochină, și de juristul instituției, Carmen Simona Lambu, denotă faptul că echipa care conduce ISJ este una nepregătită. Pe 15 septembrie, adică în urmă cu două zile, inspectorul general a semnat o solicitare prin care toți șefii unităților de învățământ urmau să convoace, în aceeași zi, responsabilii comisiilor metodice, care să precizeze dacă inspectorii școlari au respectat deontologia profesională în anul școlar precedent, iar documentele care au stat la baza convocării să fie înaintate către ISJ până la orele 16,00 ale aceleiași zile. În cele două fraze ale adresei, ”s-au strecurat” patru greșeli, care denotă, pe lângă necunoașterea limbii române, și o mare doză de superficialitate.

Pandurul: Împrumutul de 251 de milioane de euro, prelungit. Care este motivul. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au un punct interesant pe ordinea de zi a adunării generale din octombrie. Împrumutul de 251 de milioane de euro, luat în martie pentru o perioadă de șase luni, va fi prelungit până la finalul anului. Teoretic, împrumutul ar fi trebuit să se transforme în ajutor de funcționare, sub condiția aprobării în șase luni a unui amplu plan de restructurare a societății, care presupune închiderea unor cariere miniere, trecerea unor grupuri energetice de pe cărbune pe gaze și realizarea de parcuri fotovoltaice. Practic, planul de restructurare nu a fost încă aprobat în forurile europene, astfel că a fost nevoie de prelungirea împrumutului.

Deputatul Văcaru, test negativ. Președintele Pro România Gorj, deputatul Alin Văcaru, a anunțat că a primit rezultatul testului Covid, care este negativ. “Aștept să primesc și informarea de la DSP pentru a putea ieși din izolare!” a scris parlamentarul pe pagina de socializare. Suspiciunea a apărut după ce deputatul a avut un caz de Covid în familie. Fiind la jumătatea campaniei electorale, un eventual test pozitiv ar fi complicat situația partidului, pentru că mai mulți candidați ar fi urmat să intre în izolare.

Impact în Gorj: Manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de aproape un an. „Nu se poate organiza concurs“. Dumitru Vienescu ocupă interimar postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu din toamna anului trecut, în urma demisiei lui Gigel Capotă. Atunci când a fost instalat, conducerea Consiliului Județean Gorj a anunțat că în cel mai scurt timp va fi organizat concurs pentru ocuparea postului de manager. Concursul a fost organizat la începutul acestui an, dar a fost anulat pentru că unul dintre participanți, Tiberiu Tătaru, se afla în situație de incompatibilitate cu secretara comisiei de concurs, care este soția sa. Apoi a apărut pandemia de COVID-19, iar concursul nu s-a mai organizat.

Gorjeanul: Conducerea SE Turceni, paralizată de COVID! Directorul sucursalei CEO, spitalizat. Mai mulți angajați TESA ai SE Turceni sunt izolați la domiciliu, după ce însuși directorul sucursalei, Constantin Păduraru, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Directorul, spun salariații, este internat la Terapie Intensivă la un spital din Craiova. Situația de la Turceni a impus măsuri sporite în termocentralele CEO. Angajații susțin că și liderul de sindicat Eugen Iovan stă acasă, după ce a intrat în contact cu șeful sucursalei, dar și cu o serie de ingineri, șefi de la Reparații de la Exploatare și mulți alții.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here