Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Corpul de Control al ministrului Educației, la Inspectoratul Școlar Gorj. Ministrul Educației și-a transmis la Inspectoratul Școlar Gorj, vineri, Corpul de Control, după ce profesoara de la Colegiul Tehnic Motru, Ramona Nibu, a intrat în greva foamei în fața ministerului, acuzând că a fost supusă unui abuz. Controlul a început vineri și se află în desfășurare. Profesoara Ramona Nibu este în continuare șomeră după ce s-a trezit, după șase ani de activitate în școala din Motru, lăsată fără ore.

Peste 400 de candidați luptă pentru funcția de primar. Inflație de candidați în Gorj pentru alegerile din 27 septembrie. Nu mai puțin de 405 candidați râvnesc la funcțiile de primar din cele 70 de localități ale Gorjului. Cele mai multe candidaturi sunt la Motru (11 candidați) și Târgu-Jiu (10 candidați). În schimb, la Turburea, lupta se dă doar între actualul primar și pădurarul din localitate. În orașul Bumbești-Jiu s-au înscris 7 candidați pentru funcția de primar, la Novaci – 6 candidați, Rovinari – 5 candidați. Opt candidați luptă pentru Primăria Târgu Cărbunești, între care și independentul Ionel Nigel, în vreme ce la Tismana au fost aruncați în cursă 6 candidați, iar la Țicleni 7. În orașul Turceni, sunt doar trei candidați.

Gorjonline: BĂTAIE ÎNTRE CANDIDAȚI, într-o comună din Gorj! „M-a făcut nespălat și M-A LOVIT!”. Poliția a întocmit dosar penal! A fost scandal între Romulus Bîldea, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Telești și Cristian Mischie, cel care vizează aceeași poziție în administrația locală, susținut de ADN, luni după-amiază, pe ulițele comunei. Mischie susține că Bîldea l-a jignit și apoi l-a lovit cu palma, după ce între cei doi a avut loc un schimb de replici generat de faptul că fostul primar i-ar fi amenințat pe susținătorii candidatului ADN. Poliția a întocmit dosar penal și face cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire și alte violențe.

Impact în Gorj: Gafă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj în prima zi a anului școlar. Noul an școlar a început în Gorj cu o serie de bâlbe ale autorităților. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunțat că au fost depistate suspiciuni de infectare cu noul coronavirus la opt cadre didactice, cinci la şcoala din localitatea Turceni şi trei la unitatea de învăţământ din comuna Turburea, dar informaţiile prezentate au fost contrazise de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a declarat că nu s-a confirmat niciun caz de infectare în rândul profesorilor din Turburea.  La Turceni, o învățătoare a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19. După ce au fost luate măsuri de înlocuire a cadrelor didactice aflate în carantină, cursurile se desfăşoară aici după scenariului verde.

Pandurul: Blocaj major în carierele miniere – document. Un raport al Consiliului de Supraveghere arată cât de gravă a devenit problema lipsei frontului de lucru în carierele miniere. Unele utilaje miniere sunt blocate de altele, din cauză că nu a mai putut înainta cariera. De exemplu, la Cariera Tismana, “lipsa decalajului dintre treptele de lucru a condus la staționarea excavatoarelor E1400-05M și E1400-07M, acestea fiind blocate de excavatorul E1400-01M”, se arată în raport. La Cariera Jilț Sud, în prima jumătate a acestui an s-a înregistrat “lipsa frontului de lucru la excavatorul E1400-01, ca urmare a alunecării taluzului la excavatoarele E1400-02 și E1400-15, aflate pe treapta superioară în fața excavatorului E1400-01”, după cum arată documentul citat. Și la Jilț Nord a fost nevoie de modificarea fluxului tehnologic, ca urmare a lipsei decalajului tehnologic între două excavatoare de mare capacitate. La Roșiuța s-a excavat în lucrări miniere subterane, iar la Lupoaia un excavator nu a putut fi pornit pentru că nu au fost materialele necesare realizării circuitului de benzi. Peste toate acestea s-au suprapus numeroase defecte mecanice, dar și vremea nefavorabilă, care în primele luni ale anului a impus oprirea unor utilaje.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here