Revista Presei

Revista presei locale

Impact de Gorj: 30 de dascăli de la Novaci, în izolare. Începerea școlii s-au putea amâna. Aproximativ 30 de profesori de la Liceul Teoretic Novaci se află în carantină, de duminică, 13 septembrie, după ce au participat la o ședință la care a fost prezent un dascăl confirmat cu COVID-19. Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, a declarat că nu este exclusă măsura suspendării începerii școlii: „O să vedem în ce condiții va începe școala. Poate se va aplica scenariul roșu sau se va amâna începerea cursuri. O decizie se va lua împreună cu Direcția de Sănătate Publică și cu acordul prefectului. Prioritar pentru noi este să-i protejăm pe copii și pe profesori” a declarat edilul.

Doi directori din cadrul firmei lui Sarcină, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală. Doi directori din cadrul firmelor controlate de omul de afaceri Nicolae Sarcină au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală. Este vorba, potrivit site-ului g4media.ro, de Victor Liviu Şendroiu, directorul general, şi de Floarea Pisc, directorul economic al companiei Succes Nic Com SRL, potrivit unui comunicat al Parchetului General, coroborat cu portalul Tribunalului București. Prejudiciul se ridică la aproape 78.000 de lei și vizează fapte de acum 6 ani. Cercetările au fost demarat în noiembrie 2014, când procurorii și polițiștii au făcut percheziții în 31 de locații, printre care și la brutăria firmei Succes Nic Com din Târgu Jiu și la firma Grimex SA, fost uzină de reparaţii pentru minerit, care sunt controlate de Nicolae Sarcină.

Gorjeanul: Un milion de lei pentru rețeaua de gaze din Tismana. Veste bună pentru locuitorii din orașul Tismana. Localitatea a primit un milion de lei de la guvern pentru lucrările de introducere a gazelor în localitate. „O veste extraordinară pentru Tismana, căreia i s-a repartizat, prin hotărâre de guvern, de la fondul de rezervă, suma de 1 milion lei (10 miliarde lei vechi) pentru rețeaua de gaze a localității. Ca urmare, vor putea fi realizați în plus 4 km de rețea față de cei 7 km care erau inițial prevăzuți anul acesta… Deci, în total, 11 km pentru care avem banii în conturile primăriei. Vreau să mulțumesc pe această cale celor care au văzut nevoile orașului Tismana, au înțeles nevoia noastră de modernizare și ne-au sprijinit prin această hotărâre de guvern”, a anunțat primarul Marian Slivilescu.

Pandurul: Prăbușire istorică a producției de energie la CE Oltenia. Un raport al Consiliului de Supraveghere arată că, în primele șase luni ale anului, producția de energie a Complexului Energetic Oltenia a fost la mai puțin de jumătate față de aceeași perioadă a anului 2018, care oricum a fost un an prost. Astfel, pe primele șase luni din 2018, CE Oltenia a produs 7,1 TWh, în aceeași perioadă din 2019 a produs 6,1 TWh, iar în prima jumătate a acestui an doar 3,4 MWh. Pandemia de coronavirus, care a închis mai multe activități consumatoare de energie în primăvara acestui an, este una din explicații, dar nu singura. Complexul Energetic Oltenia a primit în primăvară un ajutor de restructurare de 251 milioane de euro, o parte din bani fiind folosiți pentru plata salariilor celor peste 12.000 de angajați.

Gorjonline: Anchete sociale la fetele agresoare! Președintele CJ Gorj cere și o anchetă externă. Cosmin Popescu a anunțat că s-au dispus anchete sociale în cazul adolescentelor implicate în agresiunea fetei de 13 ani din Târgu-Jiu dar și o anchetă externă. „Vorbesc în primul rând în calitate de părinte și nu neapărat în calitate de președinte al Consiliului Județean Gorj. Consider că astfel de comportamente nu pot fi tolerate. Din păcate, se întâmplă din ce în ce mai des. (…) Ca să nu fie niciun dubiu, voi cere o anchetă externă care să vină la Gorj să facă o analiză clară a ceea ce se întâmplă și, poate, această analiză să stea la baza unei strategii sau unui mod de lucru pentru viitor, pentru că aceste lucruri se întâmplă din ce în ce mai des”, a declarat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj. „Această anchetă trebuie să ne spună clar ce trebuie să facem noi ca instituții, ca familie, ca unități școlare, ca media, ca societate în general”, a mai spus Popescu, la Antena 3.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here