Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ultimatum pentru Polaris din cauza gropii de gunoi. „Riscă să-i fie suspendată autorizația de mediu!”. Se complică lucrurile pentru operatorul de salubritate care administrează groapa de gunoi din Târgu Jiu. Dacă nu va respecta măsurile impuse de comisarii de mediu, Polaris riscă să-i fie suspendată autorizația pentru funcționarea depozitului ecologic din cartierul Bîrsești. A primit ultimatum să rezolve problema mirosului insuportabil degajat de gunoaie până săptămâna viitoare, dar aceasta nu este singura neregulă depistată de Garda de Mediu. Miercuri, peste 50 de oameni au protestat la marginea gropii de gunoi. Oamenii au avertizat că, dacă nu se vor lua măsuri și nu vor scăpa de mirosul care îi forțează să stea în case doar cu geamurile închise, vor ajunge să blocheze mașinile care aduc gunoaie în depozit.

Legea electorală, încălcată la Turceni. Animozități între PSD și PNL. Scandal electoral la Turceni între principalii competitori la alegerile locale de peste două săptămâni. Fostul candidat PNL, acum PSD, e în război cu primarul liberal care a fugit din plutonul PSD cu puțin timp înainte de depunerea candidaturilor pentru locale. Adrian Biriboiu a reclamat la biroul electoral încălcarea flagrantă a legislației electorale. Primarul Cristina Cilibiu s-a folosit de materiale de propagandă interzise în timpul campaniei electorale, amplasând zece bannere de mari dimensiuni în diverse locuri din orașul Turceni. Mai mult, Biriboiu a acuzat că nu se respectă nici afișajul electoral.

Gorjeanul: Profesoară de la Colegiul Tehnic Motru, în greva foamei la Ministerul Educației. Ramona Nibu, profesor până în această vară la Colegiul Tehnic Motru, lăsată șomeră de conducerea unității de învățământ, care a făcut dispărute orele pe care aceasta le-a predat în ultimii ani în școală, a intrat, joi, în greva foamei în fața Ministerului Educației. Protestul început, joi, va continua și astăzi, cadrul didactic considerând că cei de la minister habar nu au de ilegalitățile care se întâmplă în Gorj. De altfel, singurul răspuns primit de profesoară de la MEC este că, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului Educației va veni în Gorj.

Impact în Gorj: Secretarul Primăriei Târgu Jiu, dosar în instanța de judecată pentru recunoașterea calității de colaborator al Securității. La solicitarea unui cetățean, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a efectuat verificări cu privire la mai multe persoane care ocupă diferite poziții publice în județul Gorj. În cazul secretarului Primăriei Târgu-Jiu, Grigore Jianu, s-a emis o notă de constatare, aprobată de Colegiul CNSAS „pentru introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatarea calității de colaborator. Astfel, dosarul nr. 356/2/2020 în care domnul Jianu este pârât se află pe rolul Curții de Apel București în curs de soluționare“, se arată în adresa emisă de CNSAS.

Gorjonline: Măști gratuite pentru mai multe categorii de persoane din Târgu-Jiu. Direcția Publică de Protecție Socială Târgu Jiu demarează începând de astăzi acțiunea de distribuire a măștilor de protecție în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020. Potrivit actului normativ, beneficiază de măști de protecție persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;  pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale. Fiecare persoană din cadrul celor 4 categorii va primi un număr de 50 de măști.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here