Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Boza, la Bruxelles: “Să identificăm soluția salvatoare pentru CEO”. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, se află de luni dimineața la Bruxelles, pentru discuții legate de prețul certificatelor de carbon. “Mă aflu la Bruxelles începând de luni dimineața, cu două subiecte importante. În primul rând, impactul evoluției prețului certificatului de CO2 asupra activității Complexului Energetic Oltenia în contextul pieței de electricitate din România. Să identificăm soluția salvatoare pentru Complexul Energetic Oltenia pentru următorii ani”, a spus Boza într-o intervenție telefonică la un post local de televiziune. Un alt subiect este legat de adaptarea la parametrii de mediu impuși de UE începând din august 2021.

Salariați la stat, neplătiți de două luni. Acuză Direcția Agricolă! Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Gorj are nouă salariați care nu și-au luat salariile de două luni. Instituția este pe autofinanțare. Printre altele, OSPA face studii pedologice în baza cărora administratorii pășunilor își primesc subvențiile de la stat. “Problema este că am terminat studiile și Direcția Agricolă nu vrea să le avizeze, pentru că le-am terminat prea repede”, acuză o salariată a OSPA, care spune că de fapt salariații au lucrat la foc automat în speranța că își vor putea lua salariile. Directorul Direcției Agricole Gorj, Petra Ochișor, recunoaște că au fost unele suspiciuni, dar nu s-a pus problema ca lucrările să nu fie avizate.

Gorj Domino: FNME i-a scris premierului Dăncilă! Federația, îngrijorată pentru situația CE Oltenia. Federația Națională Mine Energie i-a transmis ieri o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care și-a transmis îngrijorarea în legătură cu ,,situația foarte grea în care se află Complexul Energetic Oltenia, din cauza modului în care funcționează piața de energie din România cât și a întârzierilor nejustificate ale adoptării actelor normative necesare deschiderii fronturilor de lucru în carierele miniere”. Prin președintele Dumitru Pârvulescu, FNME îi cere premierului Dăncilă numirea unei comisii care să găsească soluțiile necesare asigurării stabilității financiare a CEO care se degradează iremediabil.

Impact în Gorj: Romanescu și doi directori din Primăria Târgu-Jiu, în vizită la Amsterdam. Primarul Marcel Romanescu și directorii Clubului Sportiv Municipal și Direcției de Patrimoniu vor face o vizită în Amsterdam, la invitația Clubului Ajax. „Trebuie să fac această deplasare cu directorul sau reprezentantul Direcției de Patrimoniu, care va administra stadionului. Din delegație va face parte și directorul CSM, pentru că sunt două laturi total diferite și trebuie să-i am lângă mine pe cei doi reprezentanți: cel care administrează și cel care coordonează activitatea sportivă de la CSM Târgu-Jiu“, a precizat Romanescu.

Gorjeanul: Măsuri de sancționare la PMP Gorj: Andrei și Săvoiu, lăsați fără sprijin politic. Comitetul Executiv Județean al PMP Gorj s-a întrunit, aseară, și a făcut analiza rezultatelor din alegerile europarlamentare din 26 mai. Deși Gorjul a scos un scor bun, conducerea organizației a decis ca doi dintre consilieri să fie sancționați dur, cu retragerea sprijinului politic, lucru care poate duce la pierderea mandatului de consilier județean pentru Liviu Andrei și de consilier municipal pentru Ion Săvoiu. Andrei a menționat că va ataca decizia în instanță, în timp ce Săvoiu a spus că se va hotărî în zilele care urmează. Leonida Belgher nu mai este, de asemenea, președinte al PMP Alimpești în ciuda rezultatului cu două cifre obținut în localitate.

Încă o sentință de la Târgu-Jiu, anulată la Craiova! Faimosul dosar al celor 100 de tone de motorină, dispărute dintr-un depozit al CE Oltenia cu ani în urmă, revine la Judecătoria Târgu-Jiu, după ce, ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus anularea unei sentințe pe care instanța gorjeană a dat-o de aproape un an și jumătate. Procurorii au trimis în judecată, în 2015, nu mai puțin de 11 inculpați, angajați ai producătorului de energie, dar dintre aceștia doar gestionarul Ilie Berele a fost găsit vinovat pentru delapidare. Ceilalți au fost acuzați de neglijență în serviciu, care a fost dezincriminată de Curtea Constituțională și, ca urmare, au scăpat basma curată în prima fază a procesului. Acum emoțiile reapar pentru că decizia de ieri a Curții de Apel Craiova prevede rejudecarea dosarului la Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here