Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: O nouă BĂTAIE între adolescenți, în Târgu-Jiu. Fenomenul „bullying” capătă valențe îngrijorătoare în Gorj. Un nou filmuleț în care doi băieți și o fată, toți minori, îl lovesc cu pumnii și picioarele, îl scuipă și înjură pe un alt băiat, a apărut, marți seara, pe o rețea de socializare. Scena se petrece într-un gang din spatele unui bloc și este filmată de cineva din grup. Trei adolescenți, doi băieți și o fată, îl lovesc cu pumnii și picioarele, în timp ce îl scuipă și înjură pe un alt minor. Se pare că tânărul agresat ar fi făcut unele postări pe Instagram care l-au deranjat pe unul dintre bătăuși. La final, pe imagini se poate observa cu băiatul este lovit cu pumnii în burtă și de o fată care asistase până atunci la episodul violent.

Impact în Gorj: Minora agresoare, eliberată din arest și plasată sub control judiciar. Minora agresoare, în vârstă de 14 ani, a fost eliberată marți din arest, după ce termenul de reţinere de 24 de ore a expirat. Ramona Penciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a precizat că, la expirarea termenului de 24 de ore, s-a dispus punerea în libertate sub control judiciar. Fata este acuzată de mai multe infracţiuni, după ce oamenii legii au constatat că i-a luat cămaşa uneia dintre victime, fiind cercetată şi pentru tâlhărie. Polițiștii fac cercetări cu privire la două filmuleţe care au apărut pe reţelele de socializare. În acestea se prezintă scene de-a dreptul șocante: o minoră de 13 ani este pusă în genunchi în faţa altor patru fete cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, care o umilesc şi o lovesc cu brutalitate. În cealaltă filmare, o fată de 12 ani este bătută de alte trei adolescente.

Pandurul: Colegiul “Tudor Vladimirescu” merge pe „galben” din 14 septembrie. Chiar dacă municipiul Târgu Jiu nu se regăsește în rândul orașelor cu multe cazuri de coronavirus, iar școala ar trebui să se deschidă cu elevii în bănci, sunt și unități de învățământ care au decis să meargă pe scenariul galben, și nu pe cel verde din 14 septembrie. Printre acestea este Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Timp de două săptămâni, vor veni la școală doar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea măsurilor de protecție. Directorul liceului a anunțat că se va merge pe acest program până la data de 1 octombrie, pentru că foarte mulți părinți s-au declarat îngrijorați. În jur de 1.500 de elevi învață la Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Gorjenii care vor ieși mai devreme la pensie. Persoane din zece localități din Gorj vor ieși la pensie cu doi ani mai devreme față de vârsta standard. Este vorba despre localități unde au fost desfășurate activități miniere, care au asigurat și asigură locuri de muncă, dar care au și afectat sănătatea locuitorilor din zonă. „Camera Deputaților a adoptat astăzi o modificare a unui articol din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, propusă de mine, prin care este extinsă categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. Astfel, am reușit să adaug pe această listă câteva localități din Gorj, iar de această facilitate beneficiază localități precum Brăneşti, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari și Turceni”, a anunțat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.

Gorjeanul: Acord de mediu pentru Cariera Roșia. CE Oltenia a obținut, luni, acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licență extins al obiectivului de investiții „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, jud. Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”. Acesta va permite asigurarea frontului de lucru și plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce vă contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarna.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here