Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Excavatorist aruncat pe geam la Cariera Jilț Sud. Un grav accident de muncă a avut loc, miercuri, la Cariera Jilț Sud, victimă fiind un excavatorist care a fost aruncat pe geamul cabinei în care lucra. Totul, după ce un mal de pământ a căzut peste utilajul pe care lucra salariatul. Acesta a scăpat cu viață și doar cu o mână ruptă. Incidentul de la Jilț Sud este cercetat de ITM Gorj. Nu este un secret că în minerit se lucrează haotic, se caută cărbune și se exploatează cu orice preț. Astfel, siguranță la locul de muncă nu mai este decât un slogan, minerii lucrând sub presiune și cu mari riscuri.

Pandurul: Un lider sindical intră de luni în greva foamei. Președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, Ion Popescu, a anunțat că va intra de luni în greva foamei, alături de un coleg. Protestul va avea loc în fața Complexului Energetic Oltenia, sediul central din Târgu-Jiu. Popescu este nemulțumit de modul în care s-a făcut armonizarea salarială cu cei 70 de lei în medie per salariat. Pe fiecare carieră a fost repartizată o sumă, în funcție de numărul de angajați. La Cariera Jilț Nord, banii nu au ajuns, pentru că acolo s-au dat multe clase salariale, astfel că administrația ar încerca să mute din banii rămași la Jilț Sud.

Primar-candidat, izolat la domiciliu. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a început campania electorală izolat la domiciliu, ca urmare a faptului că are cazuri de Covid-19 în familie. Mulți lideri PNL Gorj așteaptă cu emoție să afle dacă și Jianu a contactat boala, ceea ce ar putea duce la izolarea unor lideri ai partidului. Competiția electorală la Motru era oricum deschisă oricărui rezultat. Jianu a câștigat primul mandat în 2016 cu mai puțin de 30% din voturile exprimate și nu a avut un mandat prea reușit, invocând permanent greaua moștenire. Principalul său competitor este Cosmin Morega de la PSD, viceprimar în funcție, dar nu lipsită de interes este candidatura lui Ilie Petrescu de la ALDE.

Gorjeanul: 12 consilieri locali au votat pentru dezmembrarea terenului solicitat de soția afaceristului Zidărescu! Proiectul nu a trecut. În ședința de luni a Consiliului Local Târgu-Jiu nu s-a întrunit majoritatea calificată pentru ca proiectul privind dezmembrarea terenului și vânzarea lui directă către soția afaceristului Mihai Zidărescu să fie aprobat. Mai precis, erau necesare două treimi din voturile aleșilor locali, lucru care nu s-a realizat, pentru că au votat ,,pentru” doar 12 din cei 21 de consilieri. Pentru terenul respectiv a făcut o ofertă, privind scoaterea suprafeței de 40 mp la licitație, și Viorel Salvador Caragea, liderul PER Gorj. Acesta a declarat că dacă reușește achiziționarea terenului, ulterior îl va dona Asociației Nevăzătorilor Gorj.

Impact în Gorj: ISJ Gorj: Trei dosare de pensionare la 2-3 zile. Pe fondul pandemiei, dascălii părăsesc catedra. Zeci de profesori din Gorj au depus cereri pentru a ieși la pensie. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean susține că, până în acest moment, peste 30 de dascăli din Gorj au solicitat ieșirea la pensie. Inspectorul general Maria Cochină confirmă că teama de infectare cu coronavirus stă la baza acestor cereri. “Pot spune că este chiar un fenomen pe care l-am constatat în ultimele săptămâni. Sunt cadre didactice care și-au depus dosarele de pensionare anticipată sau care, deși își obținuseră prelungirea activității în urma evaluării de la sfârșitul anului școlar anterior, au renunțat. Motivul invocat este teama. Majoritatea sunt cadre didactice în vârstă, iar teama este mai mare. Probabil au și alte afecțiuni, iar teama este sporită. Nu am făcut un calcul exact, dar din câte îmi aduc aminte au fost câte două-trei dosare la două-trei zile. Cred că ne ridicăm undeva la 30 și ceva de cadre didactice care s-au pensionat. Este vorba de profesori de chimie, de biologie, de matematică, învățători. Cred că majoritatea sunt învățători” a declarat Cochină.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here