Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Scandal la împărțirea banilor. Lider din CE Oltenia: Nu semnăm protocolul. Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă al salariaților din Complexul Energetic Oltenia a fost semnat săptămâna trecută, după multe săptămâni de negocieri, dar probleme încă mai sunt. Fondul creat la nivel de carieră, din cei 70 de lei în medie pe salariat, trebuie folosit pentru armonizarea salariilor, în special pentru cei care au fost promovați în ultimii ani fără a beneficia de mărire salarială. La Cariera Jilț Sud nu s-a ajuns la o înțelegere, după cum a spus președintele Sindicatului Renașterea, Ion Popescu, conform căruia la Jilț Sud au fost 49 de promovări, unele de la clasa de salarizare 15c la 16 c, ceea ce înseamnă o diferență de 20 de lei la salariu. La Jilț Nord au fost persoane promovate de la clasa 24 la 35, a spus Ion Popescu, aici fiind vorba de sute de lei în plus la salariu. ”La Sud au fost acordări de clase simbolic. Nu semnăm protocolul, am sesizat federația din care facem parte. Știu că cei din administrație fac simulări pe clasele date, dar dacă se trece peste capul nostru, o să atacăm în instanță” a declarat președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud.

Gorjonline: Cazarma din Rânca, în prag de demolare! MApN o transformă în centru de recreere. Aflată în stare avansată de degradare, cazarma din Stațiunea Montană Rânca va fi demolată. În spațiul actual, Ministerul Apărării Naționale vrea să construiască cu 74 de milioane de lei de la bugetul de stat, un centru de recreere și de instrucție pentru Brigada Multinaţională Sud-Est Craiova. Noile construcții ar urma să fie realizate într-un an și jumătate. Este vorba despre mai multe pavilioane care vor găzdui de la sală polivalentă de sport, la săli de recreere, săli de pregătire, utilităţi şi căi de acces. În opinia Ministerului, „aceasta fiind locaţia care poate îndeplini cerinţele de instrucţie în teren muntos şi de odihnă pentru personalul multinaţional din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova”, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern, lansat luni în dezbatere publică.

Impact în Gorj: Municipiul Târgu-Jiu invadat ambrozie. Persoanele alergice sunt disperate. Zeci de terenuri din municipiul Târgu Jiu s-au umplut de ambrozie, spre disperarea celor care suferă de alergii. Ambrozia este o plantă periculoasă care provoacă alergii puternice persoanelor sensibile. Un cetățean care locuiește în cartierul Drăgoieni II a sesizat autoritățile locale cu privire la faptul că zona în  care locuiește este năpădită de ambrozie, iar soția sa care este alergică nu mai poate ieși din casă. Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a declarat că au fost identificați proprietarii terenurilor pe care crește ambrozia. „Au fost identificate peste 80 de terenuri pe care crește ambrozia, dintre care 72 de deținători de terenuri au luat măsura de a îndepărta ambrozia. În prima fază se acordă un avertisment și, dacă nu vor fi respectate măsurile, atunci deținătorul terenului va fi amendat. Amenda este de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 la 20.000, în cazul persoanelor juridice“, a anunțat șeful Poliției Locale.

Gorjeanul: Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu și-a schimbat denumirea. Începând de astăzi, instituția se va numi Școala Populară de Arte “Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu. “Am fost înnobilați cu numele celui mai cunoscut gorjean din ultimul secol! Începând de azi, 31 august 2020, instituția noastră și-a schimbat numele în Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, fapt ce ne onorează și, totodată, ne obligă să ne menținem la un nivel ridicat standardele educaționale și cultural-artistice” au transmis reprezentanții instituției de cultură, printr-un comunicat de presă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here