Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: START în campania electorală! A fost aglomerație mare, joi noaptea, în centrul municipiului Târgu-Jiu, unde s-au strâns aproape toți candidații, liderii partidelor și susținătorii politici, la startul campaniei electorale. Candidații partidelor au lipit primele afișe și s-au declarat extrem de optimiști, la debutul cursei electorale pentru alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

10 demisionari din Pro România Gorj. Vicepreședintele organizației municipale Târgu-Jiu a Pro România, Ionuț Caragea, împreună cu patru membri din Biroul Politic, în total 10 persoane, au demisionat din Pro România Gorj, joi, în ziua în care liderul național al partidului, fostul premier Victor Ponta, a venit în Gorj pentru debutul campaniei electorale pentru alegerile locale. Potrivit unor informații, nemulțumirile demisionarilor ar avea legătură cu listele de candidați ale partidului, dar și cu faptul că în interiorul organizației există unele tensiuni generate de persoane care nu au legătură cu Pro România, însă gravitează în jurul unor candidați de-ai partidului.

Pandurul: Act adițional semnat. FNME învinge administrația. Cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia și administrația au semnat, joi, actul adițional la contractul colectiv de muncă. Federația Națională Mine Energie, singura care nu semnase varianta propusă inițial de administrație, a avut câștig de cauză și a reușit scoaterea din actul adițional a unui articol considerat abuziv. Este vorba de acel articol care schimba definiția locului de muncă, în sensul în care acesta să nu mai fie legat de o carieră minieră ca acum, ci de bazinul minier. Potrivit FNME, asta ar fi lăsat posibilitatea unor abuzuri din partea șefilor, care ar fi putut să îi mute pe mineri de la o carieră minieră la alta după bunul lor plac.

Impact în Gorj: Drama unui adolescent din comuna Câlnic: și-a pierdut în mai puțin de un an ambii părinți, care au fost răpuși de cancer. Christian, un adolescent din comuna Câlnic, și-a pierdut în acest an ambii părinți, care au fost răpuși de cancer. Tatăl s-a stins din viață în luna ianuarie, iar mama în urmă cu câteva zile. Asociația „Glasul Sufletului“ condusă de către Cristina Lia a aflat drama acestuia și a încercat să-l ajute, mai ales că băiatul trăia alături de mama sa într-o căsuță fără energie electrică și alte utilități. Asociația a început să renoveze și să extindă casa în care trăiau cele două suflete. Din păcate, mama băiatului nu a mai trăit să o vadă terminată. Christian este elev la Liceul Auto din Târgu Jiu.

Gorjeanul: Bani europeni pentru noua Strategie de dezvoltare a județului Gorj. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat că Județul Gorj urmează să aibă o Strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027 și un Plan Strategic Instituțional, documente care urmează a fixa prioritățile de dezvoltare sectorială și intersectorială ale comunității, precum și direcțiile de acțiune pe termen mediu și lung. În acest context, datorită atragerii unor fonduri europene, a fost semnat Contractul de prestări servicii ce are ca obiect „Elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional”. ”Atât Strategia de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027, cât și Planul Strategic Instituțional vor fi elaborate prin implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea socio-economică a județului Gorj, oferind oportunitatea de a identifica și susține inițiative relevante pentru rezolvarea problemelor comunităților locale, având elemente ce vor viza: mediul economic, sănătatea, asistența socială, învățământul, infrastructura, educația, resursele umane, agricultura, turismul, dezvoltarea capacității administrative, cooperarea inter-instituțională și portofoliul de proiecte propuse”, a anunțat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here